Kvartet Gubec dobitnik Medalje Grada Zagreba

Kvartet Gubec dobitnik Medalje Grada Zagreba

Kvartet Gubec je svečanim koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog sinoć obilježio 15. godišnjicu umjetničkog djelovanja. Tim povodom gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je Kvartetu uručio Medalju Grada Zagreba za osobiti doprinos očuvanju i promicanju purgerske i kajkavske popevke.

»Hvala vam od srca sto čuvate i njegujete hrvatsko glazbeno naslijeđe i hrvatsku kajakvsku kulturu«, rekao je gradonačelnik uoči uručenja Medalje.

Podsjetimo, prije nešto više od 15 godina nekolicina entuzijasta, zaljubljenika u kajkavsku popevku, udružili su snage i osnovali vokalni sastav po uzoru na nekadašnje legendarne kvartete, kao što su bili: 4M ili Kvartet Studio. Iz povremenog se druženja uz kajkavsku i starozagrebačku popevku kroz godine to pretvorilo u ozbiljan projekt u kojem su, uz mnogobrojne nastupe na radiju i televiziji te koncertima širom Lijepe Naše, ostvarena i 4 glazbena izdanja, koja su pokupila simpatije publike, a i struke koja ih je nagradila s ukupno 8 nominacija za glazbenu nagradu Porina, a i s dosad 4 osvojena kipića Porina, koji su sada u trajnom vlasništvu Kvarteta Gubec. Osnovni cilj koji su si dečki postavili, bio je očuvanje kajkavske popevke od zaborava i njena popularizacija. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)