Kvar štednjaka vjerojatni uzrok eksplozije u Stenjevcu

Kvar štednjaka vjerojatni uzrok eksplozije u Stenjevcu

(Ilustracija / Foto: Boris Jagačić)

Kvar na štednjaku u stanu 64-godišnjakinje vjerojatno je uzrokovao eksploziju i požar u zgradi u Ulici Stjepana Ladiše u Stenjevcu, obavijestila je danas zagrebačka policija.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je u stanu najvjerojatnije u zraku došlo do stvaranja eksplozivne smjese zemnog plina koji je ispuštao na otvorenom ventilu plinske instalacije za štednjak . Eksplozivna smjesa aktivirana je električnom iskrom uslijed čega je došlo do eksplozije i požara stana koji se dogodio u u srijedu, 17 srpnja oko 15 sati. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t