Kusin: Ugovori Uprave Holdinga neregularno su napravljeni po nalogu Švaljek

Kusin: Ugovori Uprave Holdinga neregularno su napravljeni po nalogu Švaljek

Iako je Švaljek imala Bandićevu punomoć Kusin je podsjetila kako Skupštinu Holdinga nije činila samo one nego i Slavko Kojić, pročelnik gradskog Ureda za financije, a ne postoji dokaz o njegovom odobravanju ugovora

Nakon što je u ponedjeljak Skupština zagrebačkog Holdinga smijenila članove Uprave, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin kazala je kako su ugovori s njima bili nastali na temelju neregularnog naloga Sandre Švaljek, koja je obnašala dužnost gradonačelnika većinu vremena dok je on bio u pritvoru.

„Ugovori članova Uprave Holdinga napravljeni i potpisani nakon jednostranog neregularnog naloga tadašnje zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek, i to u trenutku kada gradonačelnik Milan Bandić nije obnašao svoju dužnost, a cijeli postupak natječaja pokrenut je i obavljen u odsustvu gradonačelnika“, kazala Kusin na današnjoj konferenciji za novinare.

Iako je Švaljek imala Bandićevu punomoć Kusin je podsjetila kako Skupštinu Holdinga nije činila samo one nego i Slavko Kojić, pročelnik gradskog Ureda za financije, a ne postoji odluka da je Kojić bio suglasan s novim ugovorima za članove Uprave.

Podsjetimo, u Odluci o opozivu predsjednika i članova Uprave navodi se da je »utvrđeno postojane sedam važnih razloga za opoziv Uprave« – nedonošenje Plana poslovanja za 2015. i niz proceduralnih pogrešaka, distribucija spornih uplatnica za komunalnu naknadu i odvoz smeća, neorganiziranje naplate odvoza smeća po volumenu, nepribavljanje dozvole za odlagalište Jakuševec-Prudinec, stavljanje izvan snage III. izmjene Pravilnika o smanjenju koeficijenata za obračun plaća te inzistiranje na menadžerskim ugovorima koje su potpisali u ožujku.

Prvi čovjek bivše Uprave kazao je kako nisu pristali na izmjene tzv. menadžerskih ugovora jer nisu htjeli biti političke marionete,  naveo je i kako razlozi za smjenu nisu točni te kako se radi o političkoj odluci gradonačelnika Bandića. (zg-m)