Kupujmo svježe zagrebačke jagode

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Gordana Županac u srijedu su na Trgu kralja Tomislava otvorili Četrnaeste„Dane jagoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije“, manifestaciju kojom se želi pospješiti konzumacija i proizvodnja ovog voća u zagrebačkoj regiji.

„Proizvodnja jagoda čini gotovo polovicu ukupne voćarske proizvodnje Zagreba“ izjavio je Bandić , dodavši kako je cilj ove manifestacije promovirati konzumaciju jagoda i omogućiti da svaki građanin brzo i lagano dođe do svježe zagrebačke jagode.

Uspješnu suradnju grada i županije na ovom projektu pohvalila je pročelnica Županac poželjevši proizvođačima dobru prodaju svojih proizvoda i što manje elementarnih nepogoda.

Osim na Trgu kralja Tomislava, jagode će se prodavati, do 13. lipnja, na više od trideset različitih gradskih lokacija.

Inače, ovogodišnja manifestacija imat će i humanitarni karakter, pa će se u ponedjeljak, 21. svibnja iza 15:00 sati jagode prodavati za dječju bolnicu u Klaićevoj ulici.

Svi ljubitelji jagoda, do 13. lipnja moći će obaviti kupnju na najfrekventnijim mjestima u gradu od članova Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba i Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“. (zg)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni