Kupujmo lički krumpir i pomažimo domaćim proizvođačima

Kupujmo lički krumpir i pomažimo domaćim proizvođačima

Lički krumpir je od 2011. godine zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla, među prvim autohtonim proizvodima u Republici Hrvatskoj. U tijeku je zaštita na europskoj razini

Iz HSLS-a pozivaju sve zainteresirane građanke i građane grada Zagreba da dođu u subotu 29. studenog 2014. godine na okretište tramvaja Borongaj i kupnjom originalnog ličkog krumpira direktno pomognu proizvođače odnosno obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Krumpir će se prodavati od 7 do 14 sati po promotivnoj cijeni od 3 kune po kilogramu.

Inače, lički krumpir je od 2011. godine zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla, među prvim autohtonim proizvodima u Republici Hrvatskoj. U tijeku je zaštita na europskoj razini pri Europskoj komisiji i po završetku procesa zaštite lički krumpir dobiti će mjesto u ekskluzivnom razredu europskih prehrambenih proizvoda.

Iz HSLS-a poručuju kako na ovaj način žele kvalitetan i visoko vrijedan proizvod ponuditi kupcima i pomoći poljoprivrednim proizvođačima u povezivanju s tržištem i njihovim naporima da ožive gotovo zamrlu proizvodnju ličkog krumpira. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni