Kupnjom majice podržite humanitarnu akciju Terry Fox Run

Kupnjom majice podržite humanitarnu akciju Terry Fox Run

Jedna od najdugovječnijih humanitarnih akcija na svijetu najavljuje još jedno virtualno druženje za sve one koji nastavljaju živjeti san mladića Terryja Foxa, o svijetu bez raka. Jedan dan. Na tvoj način. – moto je i ovogodišnjeg Maratona Nade, koji će se u Hrvatskoj održati 22. godinu zaredom. Prikupljen novac odlazi Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju „Dr. Mladen Ćepulić”, za istraživanja komplikacija nakon liječenja najmlađih onkoloških bolesnika.

Akcija će započeti u subotu, 18. rujna već tradicionalnom prodajom majica u Bogovićevoj ulici. Majice po cijeni od 75 kuna moći će se kupiti od 10 do 14 sati.

»Drugu godinu zaredom, trka Terry Fox Run bit će održana virtualno. Bio sam oduševljen kada sam vidio koliko je hrvatskih građana sudjelovalo i podijelilo svoje trenutke virtualne Terry Fox trke s nama. To je bilo uistinu nadahnjujuće«, izjavio je Nj. E. Alan Bowman, Veleposlanik Kanade u Hrvatskoj. 

»Nadam se da će vas Terryjev duh i hrabrost i ove godine inspirirati da se pridružite Terry Fox pokretu. Pozivamo vas da okupite svoju obitelj i prijatelje, izađete i trčite, šetate, vozite bicikl ili rolate u svrhu istraživanja raka«, dodao je.

Hodaj, rolaj, pleši…

Akcija prodaje majica traje do traje sve do 31. listopada, direktnom uplatom na humanitarni račun ili putem KEKS pay aplikacije. Do istog će se datuma moći uključiti svi oni koji žele podržati ovu humanitarnu akciju. Jedan dan i na svoj način – hodaj, bicikliraj, trči, pleši, planinari, rolaj s najdražim ljudima i na najdražoj stazi.

Donacije će biti moguće sve do 15. prosinca.

Akciju organiziraju agencija MPG, Veleposlanstvo Kanade i Hrvatske lige protiv raka, u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, hotelom Esplanade i agencijom XOXO. Pokrovitelji su Ministarstvo zdravstva i NZJZ “Dr. Andrija Štampar“.

Više informacija o 22. izdanju trke Terry Fox Run te načinima sudjelovanja i doniranja mogu se pronaći na stranici: http://www.facebook.com/TFRCroatia.

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladiću koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao »Maraton nade«. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka. Akcija se država svake godine u kanadskim gradovima i u 67 zemalja diljem svijeta. U 40 godina njezina trajanja prikupljeno je više od 850 milijuna dolara za istraživanje raka. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI

Odgovori

You have to agree to the comment policy.