Kultura zagrebačkog turizma

Riječ je o projektu kojim se mlade nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša I životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice

Na Zagrebačkom Velesajmu, u sklopu 6. međunarodnog sajma turizma CroTOUR 2013., u paviljonu broj 6, na štandu Turističke zajednice grada Zagreba, sutra se (u srijedu)  u 12 sati otvara projekt nazvan „Kultura turizma“.

Riječ je o projektu koji je Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula 2010. godine u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, a kojim se mlade nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša I životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice. Sve to bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te gospodarskom razvoju grada Zagreba.

Na ovaj način, sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, Turistička zajednica grada Zagreba nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.

Učenici deset zagrebačkih srednjih škola kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, a koje sudjeluju u projektu „Kultura turizma“ u obliku izvannastavne aktivnosti, za vrijeme trajanja sajma, 13. – 17. veljače, predstavit će svoje projekte koji će pokazati kako mladi ljudi doživljavaju kulturu i turizam grada Zagreba.

Na prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, u projekt su ove godine uključene slijedeće srednje škole: I. gimnazija, II. gimnazija, III. gimnazija, XVI. gimnazija, Športska gimnazija, I. tehnička škola Tesla, Treća ekonomska škola, Prirodoslovna škola V. Preloga, Geodetska tehnička škola i Trgovačka škola. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni