Kujundžić: Sramotno je da Borzan nimalo nije pomogla oko kandidature za EMA-u

Kujundžić: Sramotno je da Borzan nimalo nije pomogla oko kandidature za EMA-u

U trenutnom središtu Europske agencije za lijekove u Bruxellesu, odlučeno je u ponedjeljak navečer kako će novi domaćin Agencije biti Amsterdam, javlja N1. O kandidaturi Zagreba koju je jučer povukla Vlada RH oglasio se u ponedjeljak i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Okupljenim novinarima je izjavio kako je takva odluka donesena »zbog političkih pritisaka, koji su Hrvatsku stavili u neravnopravni sa drugim kandidatima«.

Nadodao je da je ovim činom Hrvatska, zajedno s drugim europskim zemljama, koje su se osjetile neravnopravne, poslala poruku kako se slična situacija ne bi dogodila i drugi put.

Hrvatska je odlučila povući kandidaturu Zagreba za sjedište EMA-e na dan kada će u Bruxellesu ministri vanjskih poslova EU-a donijeti odluku u koji od 19 gradova odlazi Agencija, a naknadno je odlučeno da će to biti Amsterdam.

SDP-ovoj europarlamentarki Biljani Borzan, koja je potez povlačenja kandidature ocijenila kao »sramotnim« i »neozbiljnim« poručio je kako je sramotno dobivati nezasluženu plaću u Europskom parlamentu.

»Nikakvu pomoć ova Vlada, ministarstvo ni ovaj narod nisu osjetili od gospođe Biljane Borzan, koja kao liječnica dobiva plaću iz kvote Hrvatske. Nikakvu pomoć od nje nismo osjetili, pa onda pitajte nju je li sramotno da nije ništa pomogla, a ona je mogla najviše pomoći jer je u Bruxellesu svaki dan«, rekao je Kujundžić.

On je novinarima dao izjavu nakon svečanog otvaranja novouređenih prostorija Odjela za intenzivnu medicinu Klinike za anesteziologiju i stavljanje u rad aparata za digitalnu mamografiju na Kliničkom zavodu za radiologiju u KB Dubrava.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je izrazio žaljenje zbog povlačenja kandidature, no uputio je novinare da o razlozima za to pitaju predsjednika Vlade i resornog ministra jer oni imaju puno više informacija i znaju zašto su povukli kandidaturu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni