Kućnom radinošću do većeg umirovljeničkog budžeta

Kućnom radinošću do većeg umirovljeničkog budžeta

»Koliko god možemo moramo pružiti našim bakama i dedama, da što lakše preživljavaju umirovljeničke dane u druženju i veselju«, rekao je Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba

U prostorima Češke besede u Šubićevoj, jučer su otvoreni 4. dani otvorenih vrata Matice umirovljenika Grada Zagreba. Svečanom otvorenju prisustvovali su predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, Marija Kalebota, predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba i drugi.

Svečani program vodila je zagrebačka glumica Kostadinka Velkovska, a nakon programa umirovljenici su se htjeli fotografirati sa predsjednikom Josipovćem i predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba Darinkom Kosorom. Visoki uzvanici obišli su i štandove na kojima su umirovljenici Grada Zagreba izložili svoje proizvode – ručne radove koje rade krateći umirovljeničke dane.

“Kao što vidite na ovim štandovima umirovljenici, štrikaju, rade, heklaju i to prodaju i zato će Grad Zagreb uvijek podržavati udruge umirovljenika. Umirovljenici su i politički dobro organizirani oni imaju i pet svojih zastupnika u Skupštini i najviše se bore za svoja prava. I što je najvažnije u proračunu koji smo morali dosta rezati najmanje smo rezali Gradskom uredu za socijalnu skrb, jer koliko god možemo moramo pružiti našim bakama i dedama, da što lakše preživljavaju umirovljeničke dane u druženju i veselju”, rekao je Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

(Mario Ćužić / Zna.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni