Kroz samoborski Božićni sajam predstavlja se lokalna kulturna i obrtnička tradicija

Kroz samoborski Božićni sajam predstavlja se lokalna kulturna i obrtnička tradicija

Foto: Milan Žitković

Poznati samoborski proizvođači nudit će posjetiteljima tradicionalni asortiman božićnih darova i ukrasa te samoborske delicije po blagdanskim cijenama

Na glavnom samoborskom Trgu kralja Tomislava i ove godine vladat će božićni ugođaj s blještavim lampicama, ukrasima i mirisima kuhanog vina, kolača i medenjaka. Posjetitelji će, u razdoblju od 18. do 24. prosinca 2015. godine, svakodnevno od 10:00 do 19:00 sati, moći uživati u prigodnom izložbeno – prodajnom božićnom asortimanu samoborskih proizvođača tradicijskih proizvoda i okruženju božićne glazbe, okićene božićne jelke i drvenih kućica. Božićni ugođaj na Trgu na sam Badnjak upotpunit će i dolazak Djeda Božićnjaka.

Sajam je asortimanom i programom prilagođen posjetiteljima koji su u potrazi za jedinstvenim idejama za božićni poklon i druženje na Trgu, te najmlađima, kojima će dječji glazbeni program i dolazak Djeda Božićnjaka pružiti jedinstven Božić. Poznati samoborski proizvođači nudit će posjetiteljima tradicionalni asortiman božićnih darova i ukrasa te samoborske delicije po blagdanskim cijenama. Tako će samoborski poduzetnici, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i institucije izložiti božićne ukrase i nakit, licitare, medenjake, svijeće, staklo, rukotvorine, keramiku, porculan, šarene ukrase, suvenire i sve ono što je kreativna umjetnička ruka izradila za blagdanske dane, uz dodatnu ponudu božićnih kolača i samoborskih eno – gastronomskih proizvoda, poput vina, rakija, bermeta i samoborske salame.

Organizacijom Božićnog sajma se u vrijeme božićnih blagdana nastavlja kontinuitet i praksa da veliki dio tradicionalnih vrijednosti poljoprivredno – prehrambenih proizvoda i proizvoda tradicijskih obrta samoborskog kraja bude predstavljen na ovoj prigodnoj manifestaciji s krajnjim ciljem promocije samoborske baštine i jačanja prepoznatljivosti destinacije Grada Samobora. Cilj manifestacije je očuvati bogatu kulturnu i obrtničku tradiciju Samobora i sadržajno obogatiti ponudu gradske jezgre.

Organizatori Božićnog sajma su Grad Samobor i Poduzetnički centar Samobor, a suorganizatori Turistička zajednica grada Samobora i td Komunalac d.o.o. Samobor.

Program događanja:

svakog dana od 10 do 19 sati očekuje vas:

 Prigodna božićna prodaja

Tradicionalni asortiman ručno izrađenih božićnih darova i ukrasa i samoborske delicije po blagdanskim cijenama

• Prigodna gastro prodaja

Kobasice i kuhano vino, fritule i ostale delicije, kao dio zimskog ugođaja sajma

Radionica izrade samoborskog kraluža

U organizaciji OŠ Samobor pod  mentorstvom prof. Slavice Bišćan

**SUBOTA , 19. prosinca**

10:30 – 11:00 │ Koncert Dječja glazbena udruga Smješak

11:00 – 11:30 │ Koncert Gradskog dječjeg zbora Jeka 11:00 – 13:00 │ Dolazak Djeda Božićnjaka i njegovog pomagača vilenjaka Zvončeka koji će djecu darivati slatkišima 11:30 – 12:00 │ Program cirkuske udruge “Razbibriga” za najmlađe 12:00 – 12:30 │Božićno darivanje Sekcije slastičara Udruženja obrtnika Samobor i Balon Studija iz Samobora
**
slatki program: Obrt Reni,  Obrt Merci, Obrt Slatka Tajna , Kavana Livadić, obrt Slastičarna Monika i Trešnja Okićka.

**NEDJELJA, 20. prosinca**

10:30 – 11:00 │Koncert Dječjeg pjevačkog zbora Samoborček

11:00 – 11:30 │Prikaz blagdanskih običaja samoborskog kraja, Udruga Etno Fletno

10:30 – 11:00 │Dolazak Djeda Božićnjaka i njegovog pomagača vilenjaka Zvončeka koji će djecu darivati slatkišima

**Badnjak, SRIJEDA, 24. prosinca**

11:00 – 13:00 │ Dolazak Djeda Božićnjaka i njegovog pomagača vilenjaka Zvončeka koji će djecu darivati slatkišima

  *******Nastup samoborskog Flat banda

11:00 – 13:00 │ Kočijom po bajkovitom Samoboru, iz kočije Udruge uzgajivača hrvatskog posavca Vranac, pružit će vam se jedinstven razgled božićnim ruhom obavijenog Samobora. (U slučaju lošeg vremena vožnja se odgađa.)

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni