Kroz projekt SUZI zaposleno 50 dugotrajno nezaposlenih žena

Kroz projekt SUZI zaposleno 50 dugotrajno nezaposlenih žena

(Foto: zagreb.h)

U Staroj gradskoj vijećnici u utorak je održana završna konferencija projekta „Socijalno se uključi i zaposli – SUZI“, na kojoj su predstavljeni rezultati njegove provedbe.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb, Gradsko društvo Crveni križ Zagreb, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba i Unija Roma Hrvatske.

Provedba Projekta, čiji je nositelj Grad Zagreb, započela je u kolovozu 2019., a traje do veljače 2022. Glavni cilj projekta je poticanje stručne osposobljenosti i zapošljavanje teško zapošljivih žena pripadnica višestruko marginaliziranih skupina, registriranih u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Socijalne usluge u vlastitom domu

Zahvalivši svim sudionicima i partnerima projekta SUZI zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je istaknuo kako je Gradu Zagrebu iznimno važno ulagati u socijalnu politiku, socijalno uključivanje različitih društvenih skupina te zapošljavanje teško zapošljivih društvenih skupina, kao što su i žene.

»Jasno načelo nas kao nove gradske vlasti je da što više socijalnih usluga pružamo u domovima, a što manje u ustanovama te da su građani, posebice oni stariji i osobe s invaliditetom, što više uključeni u život zajednice iz svojih domova«, rekao je Tomašević. Dodao je kako je projekt vrijedan 10 milijuna kuna u potpunosti financiranom iz Europskog socijalnog fonda.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović pozvao je sve građane Zagreba da sudjeluju u građenju poticajnog i konstruktivnog društva u kojemu će svatko imati priliku ostvariti se.

Novozaposlene žene skrbe o 368 korisnika

Voditelj projekta SUZI ispred Grada Zagreba Andrija Petrović je s predstavnicima partnera iznio je rezultate provedbe. Naglasio je kako je zaposleno 50 dugotrajno nezaposlenih žena, pripadnica višestruko marginaliziranih skupina, dok je njih 28 dodatno osposobljeno za jedno od deficitarnih zanimanja na tržištu rada.

Zaposlene žene pružaju uslugu za 368 krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba i osoba u potrebi. Osim toga, zaposleno je i 5 kontrolora za praćenje koji prate rad angažiranih i zaposlenih žena, njihovo izvršavanje preuzetih obveza te zadovoljenje potreba krajnjih korisnika.

Projektom je ostvaren nadstandard u pružanju socijalnih usluga i time poboljšana kvaliteta života starijih i nemoćnih osoba, omogućen njihov dugotrajniji boravak u vlastitom domu, a samim time i odgođen njihov smještaj u institucije ili udomiteljske obitelji.

Više informacija o samom Projektu možete pronaći na poveznici. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni