Kros “Brze šape” – utrka pasa i njihovih vlasnika

Kros “Brze šape” – utrka pasa i njihovih vlasnika

(Foto: Mia Mioč)

Duljina glavne dionice za trčanje je 3,30 kilometara, a riječ je o stazi kružnog tipa na makadamskoj podlozi bez uzbrdica i nizbrdica te se trči samo jedan krug

Klub sportskih i zaprežnih pasa Zagreb i ove godine organizira sportsko-rekreativno natjecanje za svoje članove i njihove vjerne prijatelje. Drugi kros »Brze šape« održat će se u subotu, 16. travnja 2016., uz šodericu Duga na području oteretnog kanala Sava-Odra u Blatu/Lučkom. Sudjelovati mogu i zainteresirani građani koje zanima rekreativno trčanje ili bicikliranje sa svojim ljubimcima, a dobrodošli su i ostali posjetitelji koji žele iz prve ruke vidjeti kako se odvijaju utrke na zemljanim stazama bez snijega gdje psi vuku kolica, romobil, bicikl ili samo trče sa svojim vlasnikom. Prijave za sudjelovanje se zaprimaju zaključno sa srijedom, 13. travnja, do 20 sati. Detaljne informacije o prijavi su dostupne na https://bitly.com/BrzeSape2. Startnina za sudjelovanje u krosu iznosi 60 kuna, dok su startnine za djecu i natjecatelje s psima mlađima od 9 mjeseci 30 kuna.

»Prošlogodišnji kros apsolutno je premašilo sva moja očekivanja. Osim odlične organizacije, posebno me oduševila atmosfera čitavog događaja u kojem su naši najbolji (četveronožni) prijatelji ravnopravno sudjelovali. Inače se rekreativno bavim trčanjem i često sudjelujem u različitim utrkama, ali ova je za mene bila posebna – druženje sa sudionicima i njihovim psima, pseće natjecanje u jedenju hrenovki, razmjena iskustva s gostima iz Slovenije, medalje kao uspomena za sve sudionike. Rezultat mi je bio najmanje bitan i moram priznati da jedva čekam da se to sve ponovi 16. travnja«, osvrnula se Irena Smojver, prošlogodišnja sudionica »Brzih šapa«.

Klub sportskih i zaprežnih pasa Zagreb je pokrenula mala skupina entuzijasta sa željom da okupe ljude istih interesa i njihove vjerne prijatelje bez obzira na pasminu. Glavni ciljevi Kluba su promoviranje zdravog odnosa čovjeka i psa, popularizacija sportskih aktivnosti sa psima te edukacija građana, a posebno djece o važnosti tjelesne aktivnosti i stvaranju zdravih navika. »Brze šape« su upravo pravo (Dog)ađanje kako približite sportove sa psima široj populaciji i zainteresirati mnoge da se priključe.

Sudionici »Brzih šapa« moći će se natjecati sa svojim ljubimcima u četiri glavne discipline – cart, scooter, bikejoring i canicross (trčanje sa psom) – te birati žele li se natjecati s dva ili s jednim psom. Ovisno o pasmini psa s kojim se prijave, bit će raspoređeni u razred polarnih pasmina ili open u koje ubrajamo sve ostale pasmine. Posebna disciplina, dogging, namijenjena je natjecateljima koji sudjeluju sa psima mlađim od 9 mjeseci ili onima kojima je draža kraća staza od 1 km. S obzirom na prošlogodišnji veliki interes najmlađih sudionika, Klub je ove godine osigurao četiri posebne canicross discipline za djecu od 2 do 17 godina, gdje staza neće biti duža od 1 km.

Duljina glavne dionice za trčanje je 3,30 kilometara, a riječ je o stazi kružnog tipa na makadamskoj podlozi bez uzbrdica i nizbrdica te se trči samo jedan krug. Natjecatelji, koji su se prethodno prijavili, se očekuju u subotu, 16. travnja, već u 8 sati zbog preuzimanja startnog broja i veterinarskog pregleda psa. Točan raspored bit će objavljen u srijedu po završetku prijava na Facebook stranici Kluba sportskih i zaprežnih pasa Zagreb. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni