Kristijan Vincetić postavio dva svjetska rekorda!

Kristijan Vincetić postavio dva svjetska rekorda!

Plivački paraolimpijac i član Plivačkog kluba Dubrava-Zagreb, Kristijan Vincetić, u subotu je na A i B ekipnom prvenstvu Hrvatske u plivanju u malim bazenima u Rijeci srušio dva svjetska rekorda.

Na plivalištu Kantrida Vincetić je postavio novi svjetski rekord za plivače s invaliditetom u disciplini 1500 metara slobodno u 25-metarskom bazenu, isplivavši dionicu za 17:11.67 minuta, a u istoj utrci u prolazu na 800 metara isplivao je također novi svjetski rekord u vremenu od 9:02.17 minuta.

Hina prenosi kako je Međunarodni paraolimpijski odbor sankcionirano natjecanje, ali novi će svjetski rekordi unatoč tome biti priznati.

Trener Igor Berislavić se nada nastavku uspješnog rezultatskog niza i u 2016. godini gdje su glavni cilj sezone Paraolimpijske igre u Rio de Janieru.

Vincetiću je na ostvrenom uspjehu čestitao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić: »Biti najbolji je uspjeh koji sanjaju svi sportaši. Ti na svojoj sportskoj izvrsnosti neprekidno i predano radiš, i svoj san živiš. Čestitam ti na tome!«

»Postaviti dva svjetska rekorda odjednom, veličanstven je rezultat tvog plivačkog umijeća, koji motivira i služi za primjer svima nama«, ocijenio je gradonačelnik Bandić koji je Kristijanu zaželio puno novih uspjeha. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni