Kreće Tjedan odmora vrijedan

Kreće Tjedan odmora vrijedan

Gotovo 400 turističkih usluga i doživljaja dostupnih po 50 posto nižim cijenama

Turističke usluge i doživljaji u sklopu zajedničkog projekta Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice „Tjedan odmora vrijedan“, od sutra pa sve do 25. listopada, dostupne su po minimalno 50 % povoljnijim cijenama. Tako svi domaći i inozemni gosti po povoljnijim cijenama mogu doživjeti i iskusiti gotovo 400 različitih turističkih usluga u svim dijelovima Hrvatske koje se dostupne na portalu „Tjedan odmora vrijedan“.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izrazila je zadovoljstvo što je ovaj novi projekt pokrenut upravo u doba krize, u danima kada nam je svima potreban odmak od vijesti i uživanje u prirodi s našim najbližima. »Nadam se da će ovaj Tjedan pobuditi u svima nama optimizam i volju za boljim upoznavanjem cijele Hrvatske te da ćemo uistinu uživati u čarima posezone na velikom broju destinacija«, poručila je .

A da će se projekt nastaviti u iduićim godinama najavio je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. »Bilježimo nas odličan odaziv brojnih pružatelja usluga u turizmu uključenih u ovu akciju bez kojih Tjedan odmora vrijedan ne bi bio moguć, a vesele nas i informacije kako su mnogi turistički subjekti već rasprodali svoje ponude i usluge«, kazao je.

Cilj projekta Tjedan odmora vrijedan je povećanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone, kao i daljnji razvoj domaćeg turizma.

U projektu sudjeluju brojni nacionalni parkovi i parkovi prirode, a među kojima i NP Mljet koji obilježava 60. obljetnicu povodom koje nude upola manje cijene ulaznica te NP Plitvička jezera čiji je ravnatelj Tomislav Kovačević naglasio kako park u ovoj godini obilježava 71. obljetnicu od proglašenja Plitvičkih jezera Nacionalnim parkom i 41. obljetnicu od upisa parka na UNESCO-vu listu svjetske baštine. (ZG-m)