Kreće prva biciklistička karavana Zagreb – Motovun

Kreće prva biciklistička karavana Zagreb – Motovun

Biciklisti, „ambasadori“, njih 20, krenut će sutra, 24. srpnja ujutro s Bundeka i u tri dana prijeći 318 kilometara, promičući kako je rekla predsjednica Udruge Moj bicikl Darinka Jug , ideje pozitive, kreativnosti i vožnje biciklom

U prostorijama biciklističkog informativnog centra jučer je održana konferencija za novinare u povodu 1. biciklističke karavane koja kreće iz Zagreba do Motovuna s ciljem promocije biciklizma i Motovun film festivala.

Biciklisti, „ambasadori“, njih 20, krenut će sutra, 24. srpnja ujutro s Bundeka i u tri dana prijeći 318 kilometara, promičući kako je rekla predsjednica Udruge Moj bicikl Darinka Jug , ideje pozitive, kreativnosti i vožnje biciklom.

Gradonačelnik Milan Bandić podržao je ovu akciju i najavio da će nastojati ispratiti ambasadore i poželjeti im sretnu i sigurnu vožnju: Meni je žao što ne mogu voziti s vama do Motovuna. Ova akcija je hvalevrijedna jer promovira zdrav stil života, kulturu, turističke ljepote Zagreba i Hrvatske i ja vam na tome zahvaljujem. Grad Zagreb će uvijek biti na dispoziciji za ovakve i slične akcije.

Ambasadori, različitih životnih stilova i dobi, ali svi zaljubljenici u film i biciklizam, odabrani su putem otvorenog i javnog poziva, i svi su prošli osposobljavanje za pružanje prve pomoći i servis bicikala.

Na ovogodišnjem, 16. po redu Motovun Film festivalu koji traje od 27. do 31. srpnja, prikazat će se 70-ak naslova iz cijelog svijeta od dokumentarnih do igranih, od kratkih do dugometražnih filmova, a kako je objasnila Paola Orlić, iz odnosa s javnošću festivala, jedini kriterij njihova odabira je da se inventivnošću uklapaju u slobodoumnu atmosferu festivala.

Uz gradonačelnika, akciju su podržali i pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, te zamjenica predsjednika Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević. (zagreb.hr / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni