Kreće obnova zgrade POU-a Zaprešić

Kreće obnova zgrade POU-a Zaprešić

Zagrebačka županija s gotovo 24 milijuna kuna u cijelosti će financirati obnovu POU Zaprešić

Zgrada Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću teško je stradala u potresu, no uskoro će u kompletnu obnovu koju će u cijelosti s 23,8 milijuna kuna financirati Zagrebačka županija.

Ugovore za tu namjenu danas su potpisali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk.

Novac za obnovu dodijeljen je u sklopu javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije koji je raspisan u travnju ove godine. Do sada su zaprimljene 62 prijave, a odobreno je nešto više od 50,5 milijuna kuna.

„Samo u ovoj godini za tu namjenu imamo 80 milijuna kuna, a u 2023. i 2024. planirano je po 40 milijuna kuna tako da ukupno možemo govoriti o 160 milijuna kuna“, rekao je župan Stjepan Kožić, zahvalivši Vladi RH na osiguranim decentraliziranim sredstvima.

Prve procjene štete od potresa za Zagrebačku županiju iznosile su 1,2 milijarde kuna, a čak polovica tog iznosa odnosila se upravo na Zaprešić.

„Uz stambene objekte, stradalo je niz javnih zgrada, poput suda i Pučkog otvorenog učilišta koje smo u potpunosti iselili. Današnjim potpisom ugovora stvaramo preduvjete da krenemo u javni natječaj, a u trećem kvartalu ove godine, nadamo se i s konkretnim radovima“, rekao je gradonačelnik Željko Turk, zahvalivši Zagrebačkoj županiji na dodijeljenim sredstvima. (ZG-mag / Foto: D. Kopač)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni