Na Zagreb Forumu predstavljeni inovativni potencijali gradova

Na Zagreb Forumu predstavljeni inovativni potencijali gradova

Dodanu vrijednost ovom forumu daju poduzetnici prikazom svojih projektnih inicijativa i gotovih rješenja za razvoj pametnih gradova

Zagreb Forum 2015, međunarodna konferencija posvećena alternativnim pristupima u razvoju gradova i regija, održava se po treći puta u Zagrebu u organizaciji Grada Zagreba, Razvojne agencije Zagreb, GFS (GoForeSight) Instituta i HISB-a (Hrvatskog instituta za studij budućnosti).

„Grad Zagreb, kao jedno od središta Europske unije, prati smjernice razvoja urbanih gradova Europe implementirajući Strategiju razvoja 2020 koja se odnosi na pametan, održiv i uključiv rast. Ponosan sam na hrvatsku metropolu koja je svakim danom sve razvijenija i bogatija naprednim projektima te uspješnija u povezivanju s inovativnim gradovima iz EU. Implementacija novih tehnologija pozicionira Grad Zagreb uz bok s ostalim europskim metropolama.Veselim se novim inovativnim rješenjima koja će dodatno unaprijediti rad grada kao europsku metropolu“, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić u uvodnom govoru dobrodošlice kojim je i otvorio Konferenciju.

Prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu, Miljenko Šimpraga , istaknuo je važnost partnerstva Grada Zagreba i Sveučilišta u Zagrebu:

„Moja misija kao prorektora za inovacije je povezivanje sveučilišta s gospodarstvom. Samo inovativni proizvodi i nove usluge, koje se temelje na inovacijama i znanju, mogu pokrenuti i izvući Hrvatsku iz gospodarske krize. U tom smislu i Grad Zagreb je prepoznao svoju ulogu. Osnovni cilj nam je potaknuti studente na osnivanje vlastitih poduzeća, da ne čekaju otvaranja novih radnih mjesta u drugim tvrtkama već da sami pokušaju otvoriti nešto svoje na temelju svojih znanja i kreativnosti“, naveo je Šimpraga.

Ova konferencija donosi nadogradnju prethodno održanih konferencija, a bavi se kreativnim i inovativnim potencijalima gradova s naglaskom na načelo dobrog upravljanja i sudjelovanja građana. Zagreb Forum će omogućiti povezivanje važnih interesnih skupina i predstaviti financijski i poslovni plan za razvoj pametnih gradova. Dodanu vrijednost ovom forumu daju poduzetnici prikazom svojih projektnih inicijativa i gotovih rješenja za razvoj pametnih gradova.

„Forum će inicirati i promovirati projekte i rješenja koja se nalaze u okviru Pametne specijalizacije i Urbane Agende s naglaskom na Smart City komponente. Kontinuiramo nadograđujemo viziju povezivanja, poticanja i omogućavanja realizacije najboljih praksi i konkretne suradnje između ključnih dionika, a u svrhu razvoja projekata za kreativne i pametne gradove. Upravo Zagreb Forum želi prikazati potencijale Grada Zagreba koji svojim znanjem i vještinama može izravno kontribuirati u izgradnji mostova suradnje na domaćem i međunarodnom planu“, kazao je direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni