Kreativne i sportske radionice za učenike u vrijeme zimskih praznika

Kreativne i sportske radionice za učenike u vrijeme zimskih praznika

Brojne škole i knjižnice samostalno organiziraju svoje aktivnosti zahvaljujući kojima će svaki pojedinac pronaći nešto za sebe te naučiti i upoznati nešto novo, a istovremeno se i zabaviti

Glazbene, sportske, kreativne radionice i filmske aktivnosti, astronomija i rekreacija na snijegu samo su dio ponude tijekom zimskih praznika za učenike osnovnih i srednjih škola.

Glazbene radionice na Rock akademiji organiziraju se tijekom zimskih praznika. Program je namijenjen svim zainteresiranima bez obzira na dob i predznanje. Osim tečaja pjevanja, mogu se svladati osnove sviranja gitare, bubnjeva, saksofona, trube ili trombona. Radionice traju dva sata od 7. do 9. siječnja, prema potrebi i izvan tog perioda, a vode ih poznati glazbenici i stručnjaci.

Uz to, Športski sportski savez Grada Zagreba osigurava brojne rekreativne aktivnosti uz pedagoški nadzor za učenike osnovnih i srednjih škola. Popis mogućeg odabira je dugačak: plivanje, klizanje, odbojka, mačevanje, stolni tenis, borilačke vještine, judo, futsal i aktivnosti na snijegu.

Subotom od 15 do 17 sati do kraja siječnja posjetite i kreativne radionice u Muzeju suvremene umjetnosti. Program uključuje priče vezane za umjetnička djela stalnog postava i nove izložbe, kako su nastala i zanimljivosti o njima. Biti će tu i recitiranja pjesama, šetnja kroz kompjutorski pokrenute prostorije, modeliranja, crtanja, žongliranja… Arheološki muzej od 5. do 10. siječnja 2015. godine poziva djecu od 10 do 14 godina na edukativno-interaktivnu radionicu „Kako postaviti muzejsku izložbu?“. Sudionici će izraditi i postaviti izložbu o uporabnim predmetima kroz povijest.

Za ljubitelje astronomije Zvjezdarnica Zagreb organizira zimsku radionicu za učenike od drugog do osmog razreda. Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom vodi kreativno tehničke radionice „Izvan okvira“, od 5. do 9. siječnja. U filmskoj se radionici učenici mogu upoznati s osnovama animacije, izrade scenografije i lutaka, koristiti opremu za snimanje, a na kraju će snimiti i krati animirani film. Tijekom elektroničko modelarske radionice polaznici će naučiti o elektronici  i programiranju mikrokontrolera, modelarski dio obuhvaća izradu modela svemirskog broda u koji se ugrađuje izrađeni elektronički sklop.

Brojne škole i knjižnice samostalno organiziraju svoje aktivnosti zahvaljujući kojima će svaki pojedinac pronaći nešto za sebe te naučiti i upoznati nešto novo, a istovremeno se i zabaviti. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni