Krašić dobio malu knjižnicu

Krašić dobio malu knjižnicu

Na trgu u Krašiću, u petak, 10. prosinca svečano je otvorena četvrta Mala besplatna knjižnica u sklopu programa “Vrelo zavičaja”. Knjižnicu su postavili Kreativni studio Zvrk, Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i Općina Krašić. Otvorile su je Lea Žalac i Magdalena Marok, učenice krašićke Osnovne škole “Kardinal Alojzije Stepinac”.

U sklopu programa svečano je predstavljena i spomen-ploča, postavljena povodom 40. godišnjice smrti omiljenog pučkog pisca Janka Matka (1898-1979) u njegovom rodnom Brleniću.

Male besplatne knjižnice koje Kreativni studio Zvrk postavlja u sklopu programa “Vrelo zavičaja” dio su međunarodnog projekta američke neprofitne organizacije “Little Free Library”. U svijetu ima više od 120 000 Malih besplatnih knjižnica u više od 90 zemalja. U njima djeca, mladi i svi ljubitelji čitanja mogu slobodno razmjenjivati knjige. Mogu uzeti knjigu koju žele pročitati, ali i donijeti knjigu koju žele podijeliti s drugima.

Kreativni studio Zvrk i jaskanski ogranak Matice hrvatske do sada su već postavili Male besplatne knjižnice kraj osnovnih škola u Jastrebarskom i Klinča Selima. Sredinom ove godine postavile su i prvu nogometnu Malu besplatnu knjižnicu kraj igrališta NK Jaska. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni