Kraljevski par – princ Charles i supruga Camille u prijateljskom posjetu u Zagrebu

Kraljevski par – princ Charles i supruga Camille u prijateljskom posjetu u Zagrebu

Za njihov posjet vlada veliko zanimanje medija. Iz zemlje i inozemstva akreditiralo se gotovo 200 novinara. Neki će od njih s kraljevskim parom posjetiti naša kulturno vrijedna i turistički zanimljiva odredišta

Poznati članovi kraljevske obitelji Ujedinjenog Kraljevstva danas u 14 sati stižu u dvodnevni posjet Hrvatskoj u sklopu turneje Zapadnim Balkanom. Prestolonasljednik  Charles, princ Walesa i njegova supruga Camilla, vojvotkinja Cornwalla, boravit će u Zagrebu i Osijeku.

Princ Charles i njegova supruga Camilla susrest će se s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Tihomirom Oreškovićem, a priprema im se bogat program uz posebne mjere sigurnosti.

Princ Charles posljednji je put bio u Hrvatskoj 1996. Za prijam kraljevskog para Hrvatska se priprema već nekoliko mjeseci. Riječ je o programu koji je u skladu s njihovim interesima.

Oko 14 sati iz zračne luke idu predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, a na Gornji grad – uspinjačom. Prošetat će do Banskih dvora gdje će se susresti s aktualnim premijerom.

Putem će biti prilike da pozdrave građane Zagreba.

Za njihov posjet vlada veliko zanimanje medija. Iz zemlje i inozemstva akreditiralo se gotovo 200 novinara. Neki će od njih s kraljevskim parom posjetiti naša kulturno vrijedna i turistički zanimljiva odredišta.

Najprije, zagrebački HNK, u kojemu će pogledati Shakespearea u hrvatskoj izvedbi. Prošetat će HNK-om, upoznati zaposlenike, razgledati izložbu kostima te Zagreb s balkona.

Osim glavnog grada, kraljevski će par posjetiti i Osijek. Ergelu Đakovo posjetit će Njezina Kraljevska Visost. Osim lipicanera razgledat će i kočiju u kojoj se 1972. vozila kraljica Elizabeta II.

Za to će vrijeme princ Charles proći Zlatnom Gredom i Kopačkim ritom. Predviđeno je i 12 minuta programa s osječkim informatičarima, poznatim po uspješnoj suradnji s British Councilom.

Iz Slavonije se kraljevski par vraća u Zagreb, u zagrebački Muzej za umjetnost i obrt na svečani domjenak.

Nakon Hrvatske će posjetiti Srbiju, Kosovo i Crnu Goru. (M. F.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni