Kraljevna Kolinda na zrnu graška

Kraljevna Kolinda na zrnu graška

Tražila je jadnica smještaj, ali ipak je ona kraljevna i siroticu bi nažuljao bilo kakav krevet, pa joj je HDZ platio smještaj u Sheratonu, jer mora se naspavati da se na inauguraciji ne pojavi s podočnjacima…

Alisa W.

Stalno se nečemu čudim, ne znam što mi je. Uz sve što smo već čuli i vidjeli, nema (možda) niti prostora za čuđenje, ali ipak…

Neki dan sam čitala djetetu priču za laku noć- Kraljevna na zrnu graška. Ona je uživala, i danas naša djeca vole princeze, kao što smo ih i mi voljeli nekoć. A kad čitam te priče o princezama, moram reći da mi idu na živce, stvarno nisu „politički korektne“. Ženska je došla umorna od puta, ljepotica nema što, ali od umora i kiše njena je ljepota pala u drugi plan, upropastila je frizuru, a možda joj je na opći užas puknuo i nokat. Kraljica kojoj je pokucala na vrata zadivila se je nad njezinom ljepotom, bila bi super snaha, ali ne može ako nije princeza i što sad? Treba testirati princezu. Ako joj u krevetu zasmeta zrno graška onda nema spora da je kraljevskog porijekla?

Srećom za princa i staru kraljicu, jadnica se nije naspavala. Pa kad je prošla taj test, on se u nju može zaljubiti i s njom živjeti sretno zauvijek.

Baš lijepo!? S današnjim odmakom kada više nisam fascinirana princezama fakat mi je teško reći pouku ove priče (a svaka bi je priča trebala imati).

Još mi to sve skupa nije sjelo, a kad ono opet jedna kraljevna na zrnu graška. Naša Kraljevna – Predsjednica ne može se skučiti bilo gdje dok i službeno ne postane Predsjednica Republike Hrvatske. Tražila je jadnica smještaj, ali ipak je ona kraljevna i siroticu bi nažuljao bilo kakav krevet, pa joj je HDZ platio smještaj u Sheratonu, jer mora se naspavati da se na inauguraciji ne pojavi s podočnjacima. Stvarno ne bi bilo pošteno! Mora biti lijepa i odmorna i spavati u krevetu dostojnom jedne Predsjednice – Kraljice. Cijena od 11.000,00 kuna po danu je prava sitnica. I dok je ona mirno spavala, meni je „digla živac“. Ali mi volimo princeze i možda svima u puku neće smetati, ipak je ona kraljevna, i voli raskoš, manje ne zaslužuje … Kako je sama rekla, »naš narod je siromašan i bez posla, netko to treba rješavati«, srećom neće morati ona – nema ovlasti, ti problemi su tamo negdje drugdje, i neka se drugi s njima bakču. Ona će se dobro naspavati (hrkkkk – puuuuh…).

Pitam se gdje je sad „politička korektnost“ i sva obećanja? Nema tu srama i crvenilo neće zarumenjeti otmjeno i bijelo „kraljevsko“ lice.

I dok pouku ranije priče nisam dokučila, ovdje mi je sve jasno.

Pouka je (nije novost, i vi znate, ali da kažemo naglas i još jednom): „Obećanje – ludom radovanje!“

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni