Kraljević Čuperko otvara novu sezonu Kazališta Smješko

Kraljević Čuperko otvara novu sezonu Kazališta Smješko

Predstava Kraljević Čuperko propitkuje što nas čini lijepim i pametnim

Kazalište Smješko u sezonu 2018./19. ulazi premijerom predstavom za djecu Kraljević Čuperko prema motivima istoimene bajke Charlesa Perrauta u dramatizaciji i režiji Frane Marije Vranković.

Prva izvedba predstave održat će se na Sceni Gorica (POUVG, Zagrebačka ul. 37, Velika Gorica) u nedjelju, 23. rujna s početkom u 17 sati.

Kroz predstavu, u trajanju od 45 minuta namijenjenu publici 3+, upoznajemo djevojčice Sofiju (Mia Krajcar) i Kalistu (Selma Mehić) te dječaka Riqueta (Mladen Kovačić). Premda su blizanke, kraljevne Sofija i Kalista iznimno se međusobno razlikuju. Sofija, čije ime dolazi od grčke riječi mudrost, obožava učiti i ne polaže veliku pozornost na vlastiti izgled, pa ju neki smatraju ružnom. Kalista, kojoj ime dolazi od grčke riječi najljepša, odgovara svome imenu. Razigrana je, dekoncentrirana i nespretna, zbog čega ju svi doživljavaju glupom. Kalisti u nastojanju da postane pametna pomaže kraljević Riquet. Njega druga djeca zadirkuju da je čuperko-dlakavi-štreberko, zbog čega je tužan i osamljen. Jednoga dana, hodajući šumom, Riquet upoznaje Kalistu te joj pomaže učiti, a ujedno u njoj pronalazi društvo koje nije imao.

Scenografiju i kostime predstave potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, glazbu Damir Šimunović, koreografiju Selma Mehić, a predstavu je producirala Mirta Zečević.

Cijena ulaznice je 25 kuna.  (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni