Kralj Tomislav zablistao u novom ruhu

Kralj Tomislav zablistao u novom ruhu

Postolje spomenika popločeno je kamenom koji su izabrali Zagrepčani putem javne ankete

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je sa suradnicima obišao je jutros Trg kralja Tomislava gdje su završeni radovi na uređenju plohe oko spomenika kralja Tomislava.

»Prije tri godine smo uredili pročelje Umjetničkog paviljona, prije godinu i pol smo obnovili rasvjetu, permanentno održavamo hortikulturu Tomislavovog trga i ostalo nam je samo fino umivanje Tomislavovog spomenika«, rekao je gradonačelnik Bandić te je nadodao da su radovi završeni mjesec dana prije predviđenog roka.

Prema riječima Azre Sarić iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, u okviru izvedenih radova je dio zelene površine oko postamenta spomenika popločen kamenom Ghiandone Sardo debljine 8 cm, a izabrali su ga Zagrepčani u javnoj anketi te je napravljena prijelazna stepenica između novog opločenja i samog spomenika. Kako bi se osobama s invaliditetom i teško pokretnim osobama omogućio ulaz u park, izgrađene su i dvije prilazne staze, a svi su radovi izvedeni u skladu sa smjernicama Gradskog zavoda za zaštitu spomenika i prirode.

Vrijednost radova je oko dva milijuna kuna bez PDV-a. (zg-magazin.com.hr / zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni