Krajem godine stiže Opel Corsa pete generacije

Krajem godine stiže Opel Corsa pete generacije

Automobil naizgled dijeli stilska obilježja manjeg Adama sprijeda, dok straga podsjeća na veću Astru, a u Opelu tvrde da će ona biti komfornija, udobnija, kvalitetnija i tehnološki mnogo naprednija od prethodne

Nakon što je Upravni odbor Opela prije nekoliko dana odobrio projekt nove Opel Corse, već su objavljene i službene fotografije. Riječ je o Corsi E, petoj generaciji ovog popularnog automobila. Novi model odlikovat će se novim podvozjem, motorima i prijenosom, a radi bolje stabilnosti težište automobila spušteno je za pet milimetara u odnosu na još uvijek aktualni model.

Nakon 32 godine i više od 12 milijuna proizvedenih primjeraka Opelova Corsa spada u kategoriju automobila koji su obilježili povijest autoindustrije. Automobil naizgled dijeli stilska obilježja manjeg Adama sprijeda, dok straga podsjeća na veću Astru, a u Opelu tvrde da će ona biti komfornija, udobnija, kvalitetnija i tehnološki mnogo naprednija od prethodne.

U paleti motora novost u ponudi bit će potpuno novi 1,0 ECOTEC Direct Injection Turbo trocilindraš s 90 odnosno 115 KS u svojoj pojačanoj verziji sa obrtnim momentom od 170 Nm pri 1.800 okretaja u minuti. Tu je i sada već neizostavna Start/stop tehnologija.

corsa_e_iznutra

Pored ovog mališana u ponudi su i klasični 1,2 i 1,4-litreni četvorocilindarski turbo benzinci. Od dizelaša u ponudi će biti 1.3 CDTI sa 75 i 95 KS uz emisiju od svega 89 grama C02. Cijene novog modela za sada još nisu poznate, ali iz Opale obećavaju da one neće koštati više od prethodnika.

Kupac Corse po prvi će put imati mogućnost odabrati biksenonska prednja svjetla s osvjetljivanjem zavoja, upozorenje na vozilo u mrtvom kutu te prednju Opel Eye kameru koja prepoznaje prometne znakove, upozorenja u slučaju napuštanja prometne trake i dr. Iznutra Corsa ima i posve novu unutrašnjost s tehnologijom IntelliLink za povezivanje sa 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir. Sučelje je kompatibilno s Appleovim i Googleovim Android operativnim sustavima. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni