Kraj stečaja: Kamensko se briše iz sudskog registra

Kraj stečaja: Kamensko se briše iz sudskog registra

Sva imovina Kamenskog je unovčena tijekom stečajnog postupka time da je za najveću nekretninu koja je prodana za 24 milijuna kuna održano ukupno 14 dražbi

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se zaključuje stečajni postupak nad tekstilnom industrijom Kamensko pa će se po pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka brisati iz sudskog registra, prenosi Hina u ponedjeljak.

Podsjećamo, stečajni postupak Kamenskog pokrenut je još u listopadu 2010. kada je ta zagrebačka tekstilna tvornica imala 440 zaposlenika.

Stečajni upravitelj je na završnom ročištu početkom srpnja 2017. podnio izvješće u kojem je naveo da je ukupni ostvareni priliv u stečajnu masu iznosio 35,1 milijun kuna. S druge strane ukupni odljev iznosio je 27,4 milijuna kuna od čega je razlučni vjerovnik namiren s 12,1 milijuna kuna.

Sva imovina Kamenskog je unovčena tijekom stečajnog postupka time da je za najveću nekretninu koja je prodana za 24 milijuna kuna održano ukupno 14 dražbi.

Prema završnom računu stečajnog upravitelja, pravomoćnim rješenjima pobijene su tražbine Vilinskih poljana, tvrtke Davora Vlajčevića i bivšeg vlasnika EPH Ninoslava Pavića od 7,7 milijuna kuna, tvrtke Gravis Atrium koju je vodio Vlajčević u iznosu od 10,4 milijuna kuna, ali i Galina upravljanje u iznosu od 2,2 milijuna kuna.

Upravo zbog spornih tražbina tvrtki kojima je na čelu bio Vlajčević, ujedno i jedan od čelnika uprave Kamenskog, održani su prosvjedi radnika, a to je bio i predmet policijske istrage 2011. i 2012. tijekom koje je uz Vlajčevića bio priveden i ispitan bivši direktor Kamenskog Antun Crlenjak. Osim tražbina tih tvrtki, pravomoćno su pobijena i potraživanja Bilić-Erić d.o.o, Lokacije d.o.o i Energotehne d.o.o u ukupnom iznosu nešto manjem od 2,8 milijuna kuna.

Kamensko trenutno vodi još tri postupka, u dva je donijeta prvostupanjska odluka u njihovu korist, a treći je u fazi vještačenja. Također vodi još jednu parnicu s državom koja je u prekidu radi kaznenog postupka. (Hina / ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni