Kraj proizvodnje Venoma GT, najbržeg auta na svijetu

Kraj proizvodnje Venoma GT, najbržeg auta na svijetu

Odmah nakon predstavljanja 2010. godine Hennessey Venom GT je postao dijelom elitnog društva najbržih i najsnažnijih serijskih automobila na svijetu. Neslužbeno najbrži serijski auto sada je došao do kraja svog proizvodnog vijeka. Stoga, ako ste i planirali potrošiti više od milijun dolara na ovaj automobil, zakasnili ste. Posljednje izdanje ove upečatljive plave jurilice izrađene na Lotusovoj podlozi s V8 motorom velike zapremnine i dvostrukim turbopunjačem već je prodano po cijeni od 1,2 milijuna dolara.

Riječ je o automobilu koji je zahvaljujući idealnog omjera mase i snage (1:1) postavio službene rekorde po ubrzanju od 0 do 300 km/h (13,6 sekundi) i ponio titulu najbržeg kabrioleta na svijetu (427,4 km/h), a drži neslužbeni rekord za krajnju brzinu od 435,2 km/h.

Unutrašnjost Venoma GT

»Postigli smo neke prilično nevjerojatne uspjehe sa Venomom GT«, kaže osnivač i direktor kompanije John Hennessey.

»Moj san je oduvijek bio da napravim najbrži automobil na svijetu, a mi smo napravili baš to. Naš Venom GT u mirovinu kao jedan od najbržih automobila na svijetu, a uz to je i jedan od najekskluzivnijih«, rekao je Hennessey koji je kupcima izrazio zahvalnost na povjerenju, a svojim partnerima na suradnji kojom su mu pomogli u ostvarenju sna.

Posljednje izdanje Venoma GT nazvano obojano je u »ledeno plavu« s bijelim trkaćim prugama. Pokreće ga, sad već standardni, 7-litreni V8 s 1451 KS.

Spomenimo da je za danas zakazana aukcija u Arizoni na kojoj će se prodavati Venom GT Spyder napravljen za pjevača Aerosmitha Stevena Tylera, a sav novac od prodaje otići će u humanitarne svrhe za zlostavljane djevojčice, zakladi Janie´s. (B. J.)