Kraj poplavama u Trnavi: Novi kolektor će poboljšati odvodnju

Kraj poplavama u Trnavi: Novi kolektor će poboljšati odvodnju

Sanirana Čulinečka cesta na kojoj su se obavljali radovi na izgradnji kolektora danas je puštena u promet. Riječ je o dionici od Trnave do Slavonske avenije u duljini 1362 m.

»Na Čulinečkoj cesti radovi po fazama traju od proljeća i konačno sve privodimo kraju«, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dodavši da od sutra i službeno s radom počinje kolektor Čulinečka.

Direktor Vododposkrbe i odvodnje Marin Galijot je naglasio kako je svrha predmetnog zahvata u djelomičnom rasterećenju kolektora Dubrava, time i smanjenju broja poplavnih i tlačnih događaja ne bi li se unaprijedila odvodnja tog dijela kanalizacijskog sustava.

»Ovo je jedan od najvažnijih projekata ViO-a ove godine. S ovim kolektorom koji bi sutra trebao biti spojen na centralni vod za pročišćenje otpadnih voda konačno rješavamo problem plavljenja Trnave i svih naselja koja gravitiraju tom kolektoru«, rekao je Galijot dodavši kako je za radove započete krajem svibnja ove godine utrošeno 17,8 milijuna kuna.

Direktor Zagrebačkih cesta Dragan Perić je dodao da je u ovoj fazi napravljena sanacija kolnika u dužini 460 m, od Resničkog gaja II do Ulice Čulinec, a za što je utrošeno oko 600.000 t asfalta, u vrijednosti 800 tisuća kuna. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni