Kožić ponovno predsjednik Županijske organizacije HSS-a

Kožić ponovno predsjednik Županijske organizacije HSS-a

Nakon održanog glasovanja i ponovnog izbora za predsjednika ŽO HSS-a Zagrebačke županije, Kožić je najavio da će se u narednom periodu posebna pažnju posvetiti rješavanju problema gradova i općina te tamo jačati organizacije HSS-a

Radit ćemo i dalje na edukaciji našeg članstva, ali i boljem protoku informacija do svakog našeg člana. Pred nama su i novi izazovi, izbori za EU parlament u svibnju 2014. godine te kasnije i predsjednički izbori

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić jednoglasno je izabran u subotu na Izbornoj skupštini Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Zagrebačke županije za predsjednika ove stranačke organizacije, dok su Martina Glasnović, Vlado Horina,  Josip Petković Fajnik i Ivan Remenar izabrani za potpredsjednike. Hrvatskom županu s najdužim stažem  ovo je drugi uzastopni mandat na čelu HSS-a Zagrebačke županije nakon što je prvi put preuzeo njezino vodstvo 2009. godine i ostvario najbolji rezultat od svih kandidata za župana jedne od hrvatskih županija na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Izbornoj skupštini Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije, održanoj u Dugom Selu, prisustvovalo je 219 od 248 stranačkih delegata, a prije samog glasovanja Kožić je predao izvještaj o radu stranačke organizacije za proteklo mandatno razdoblje. „Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije i dalje je daleko najbrojnija županijska organizacija i danas nakon obavljene revizije članstva okuplja 5.289 članova koji su organizirani u 30 gradskih i općinskih organizacija. Ovime smo nedvojbeno najjača i najbrojnija županijska organizacija HSS-a u Hrvatskoj. To je rezultat i zasluga svih vas, svakog našeg člana, svakog ogranka, svake gradske i općinske organizacije,“ rekao je Kožić.

Najbolji rezultat HSS-a

Osvrnuo se i na rezultate lokalnih izbora iz svibnja ove godine na kojima je njegova stranka na području Zagrebačke županije ostvarila zapažene rezultate. „HSS je nastupio samostalno na ovogodišnjim lokalnim izborima i postigao značajan rezultat, osvojivši 14 mandata u Županijskoj skupštini. Ovo je ujedno i najbolji rezultat HSS-a na županijskoj razini u povijesti, čime smo postali pojedinačno najjača stranka u skupštini Zagrebačke županije,“ naglasio je župan Kožić, zahvalivši se i stanovnicima svoje županije koji su mu sa 56,53 % glasova u prvom krugu iskazali povjerenje za četvrti mandat župana.

Nakon održanog glasovanja i ponovnog izbora za predsjednika ŽO HSS-a Zagrebačke županije, Kožić je najavio da će se u narednom periodu posebna pažnju posvetiti rješavanju problema gradova i općina te tamo jačati organizacije HSS-a kao i njihovih lokalnih čelnika. „Radit ćemo i dalje na edukaciji našeg članstva, ali i boljem protoku informacija do svakog našeg člana. Pred nama su i novi izazovi, izbori za EU parlament u svibnju 2014. godine te kasnije i predsjednički izbori. Vjerujem u Vas i vašu snagu te očekujem Vašu podršku i pomoć. Budimo i dalje zajedno kao i sve ove godine do sada,“ zaključio je Kožić u svom obraćanju delegatima nakon proglašenja rezultata.  Uz njega i novoizabrane potpredsjednike, za tajnika stranke izabran je Branko Herček.

„Sloga i zajedništvo“

Predsjednik HSS na nacionalnoj razini Branko Hrg čestitao je svima izabranima i pohvalio zajedništvo i slogu koja vlada među članovima stranke u Zagrebačkoj županiji. „Drago mi je čuti da novi, sve mlađi članovi pristupaju HSS-u. Dobro je i da se ova skupština održala u ovakvom pozitivnom ozračju jer smo svi ovdje s istim ciljem, a to je da napravimo što više dobrih stvari za naše općine, gradove i županije. Ponekad možda imamo različita razmišljanja, ali bitno je da nikad ne skrećemo sa zajedničkog puta“ kazao je Hrg.

U Zagrebačkoj županiji stranka, uz župana, i dalje ima sedam načelnika kao i 2009. godine, brojne zamjenike gradonačelnika, zamjenike načelnika, mnogobrojne vijećnike općinskih i gradskih vijeća kao i njihove predsjednike. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni