Kožić nagradio srebrnog paraolimpijca Velimira Šandora

Kožić nagradio srebrnog paraolimpijca Velimira Šandora

(Foto: Zagrebačka županija)

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je primio i prigodno nagradio bacača diska Velimira Šandora, osvajača srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

„Od srca ti čestitam na ovom velikom rezultatu! Plasirati se na paraolimpijske igre u Tokijo bio je veliki uspjeh, a vratiti se iz Tokija sa srebrnom medaljom oko vrata je uspjeh vrijedan divljenja“, rekao je župan Kožić uručivši Šandoru Županijsku nagradu u iznosu od 15.000 kuna.

„Nakon bronce iz Ria de Janeira i srebra, želimo ti da svoj sportski put na sljedećim igrama u Parizu okruniš zlatom“, poručio je Kožić.

„Dojmovi iz Tokija se ne sliježu, dapače, svaki dan ih je sve više. Vjerovao sam da mogu osvojiti medalju. Nemam riječi kojima bih opisao ovaj osjećaj“, rekao je Šandor dodao: „čini mi se da sam cijeli život dao u taj peti hitac“.

Inače, Šandor je do srebra stigao s rezultatom 19.98 metara, dok je zlato osvojio Poljak Piotr Kosewicz s četiri centimetara boljim rezultatom. Broncu je osvojio Indijac Vinod Kumar bacivši disk 19.91 metara.

Šandor se zahvalio županu na nagradi, a osvrnuo se i na uvjete na samom stadionu u Tokiju koji su radi temperature i vlage bili teški unatoč intenzivnim pripremama. Šandor ima dvije europske, dvije svjetske i dvije paraoplimpijske medalje. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni