Kožić nagradio karatiste

Kožić nagradio karatiste

Srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu osvojio je Jakov Bunjevac iz Karate kluba „Mladost“ Ivanić – Grad, dok su brončane medalje osvojili Monika Berulec iz Karate kluba „Tempo“, Ines Grdenić iz Karate kluba „Velika Gorica“ i Vladimir Gašpar iz kluba „Mladost“ Ivanić – Grad

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je i prigodno nagradio karatiste i karatistice koji su na ovogodišnjem 8. Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Španjolskoj osvojili jedno srebrno i tri brončana odličja.

Srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu osvojio je Jakov Bunjevac iz Karate kluba „Mladost“ Ivanić – Grad, dok su brončane medalje osvojili Monika Berulec iz Karate kluba „Tempo“, Ines Grdenić iz Karate kluba „Velika Gorica“ i Vladimir Gašpar iz kluba „Mladost“ Ivanić – Grad.

Župan Kožić zahvalio se karatistima i karatistcama na osvojenim odličjima kojima su mladi sportaši pridonijeli afirmaciji hrvatskog sporta te promociji svoje županije i domovine u svijetu. Također je naglasio kako će Zagrebačka županija i dalje podupirati sport i sportaše: „Zagrebačka županija je uvijek bila i ostat će vjeran prijatelj i prijeko potrebna potpora sportaša i sportskih kolektiva. Tako smo ove godine, u Proračunu Zagrebačke županije, za program javnih potreba u sportu osigurali gotovo 6 i pol milijuna kuna. Osim toga, ono što je izuzetno bitno je naše kontinuirano ulaganje u školske sportske dvorane, što je od velike važnosti za sportaše“.

Nova sportska oprema

Zagrebačka županija nagradila je karatiste i karatistice sportskom opremom u vrijednosti od 26.000 kuna, odnosno, sa po 6.000,00 kuna za brončanu i 8.000,00 kuna za osvojenu srebrnu medalju. Tom prigodom nagrađeni sportaši i sportašice podijelili su s prisutnima svoje dojmove sa Svjetskog prvenstva te zahvalili su županu i Zagrebačkoj županiji na potpori.

Uz karatiste i karatistice te njihove trenere, prijemu su nazočili zamjenik župana Rudolf Vujević, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin, predsjednik Zajednice Športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, glavni tajnik Zajednice Športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Juro Horvat, predsjednik Karate saveza Zagrebačke županije Ranko Živković te tajnik Karate saveza Zagrebačke županije i tehnički tajnik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek. (zg.m)