Kožić: HDZ rovari među vijećnicima i ruši stabilnost uspješne županije

Kožić: HDZ rovari među vijećnicima i ruši stabilnost uspješne županije

Zmajlović je istaknuo je protiv vodstva Zagrebačke županije pokrenut hibridni rat koji uključuje bespoštedno otimanje vijećnika. »Prvo im je prešla vijećnica s naše liste, osoba koja ima tvrtku u gubitcima. Ne želim ništa insinuirati, ali mogu samo poručiti da ćemo pratiti svaki trag novca«, poručio je

Stjepan Kožić i Mihael Zmajlović, župan i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije, održali su u četvrtak konferenciju za medije na kojoj su najavili kako neće sudjelovati u licitacijama i trgovini koju je pokrenuo HDZ u borbi za kontrolu Skupštine. Iako su birači jasno poklonili svoje povjerenje koaliciji HSS-SDP-HNS-Laburisti na nedavnim izborima, određene snage krenule su u prekrajanje izbornih rezultata. Tako je prvo vladajuću većinu napustila HSS-ova vijećnica Jasminka Mataušić, a bijeg u krilo HDZ i na županijskoj razini napravio je i HNS.

Sve to posebno je razočaralo župana Kožića koji je istaknuo kako ga žalosti kontekst u kojem se zadnjih tjedana provlači Zagrebačka županija. Umjesto o projektima koji se trenutno provode, građani gledaju otvorenu političku trgovinu koja dodatno nagriza njihovu vjeru u politiku.

»Lokalni izbori bili su u svibnju ove godine i na njima su građani jasno rekli svoje mišljenje. Ni HDZ-u, koji već mjesecima rovari i kupuje pojedine članove Županijske skupštine, ni vijećnicima HNS-a koji su otišli HDZ-u, kao ni bivšoj vijećnici HSS-a koja je izdala našu koaliciju – ne služi na čast što ne poštuju volju građana, ruše stabilnost iznimno uspješne županije i dovode u pitanje donošenje proračuna i provođenje projekata zacrtanih u tom strateškom dokumentu«, istaknuo je župan Kožić.

“HNS je izigrao svoje birače”

Prava meta HDZ-ove trgovine ipak je bio Mihael Zmajlović, čiju poziciju predsjednika županijske skupštine već treći put pokušavaju preoteti. Zmajlović je istaknuo kako je od proljeća ove godine protiv vodstva Zagrebačke županije pokrenut hibridni rat koji uključuje bespoštedno otimanje vijećnika s koalicijske liste, sve s ciljem mijenjanja iskazane volje birača.

»Prvo im je prešla vijećnica s naše liste, osoba koja ima tvrtku u gubitcima. Ne želim ništa insinuirati, ali mogu samo poručiti da ćemo pratiti svaki trag novca, svaki novi posao s državom te sve prijaviti državnom odvjetništvu. Sad je na stranu HDZ-a prešao i HNS. Govore o stabilnosti, a u Zagrebačku županiju skupa s HDZ-om unose kaos. Ako to nije njihov hibridni rat, ne znam što je«, ironično je dodao Zmajlović te rekao kako ne može vjerovati da se HNS Zagrebačke županije uključio u međusobne obračune lokalnih HDZ-ovih šerifa i izigrao svoje birače, sve zbog nekoliko pozicija u državnom energetskom sektoru.

»Neka idu skupa ako ih nije sramota. Ja neću licitirati. Znam da sam im meta i da neće stati dok ne kupe većinu za moje rušenje. No, iskreno se nadam kako u utorak ipak neće doći do prevare birača. Pozivam sve stranke u županijskoj skupštini da ne budu smokvin list trgovačkoj koaliciji. Moja funkcija tu nije bitna, bitno je samo da na čelu Skupštine bude netko tko je tamo zbog volje građana, a ne sramotne kupovine«, zaključio je Zmajlović. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni