Kostelić i Perković najbolji sportaši Zagreba

Kostelić i Perković najbolji sportaši Zagreba

Najbolje ekipe su rukometaši CO Zagreb i košarkašice ŽKK Novi Zagreb

Ivica Kostelić izabran je sedmi put, a Sandra Perković treći put za najbolju sportašicu Grada Zagreba. Svečano proglašenje, 38. po redu, u organizaciji Zagrebačkog sportskog saveza održano je početkom tjedna u Staroj gradskoj vijećnici. Prošla je sezona bila uspješna za Kostelića. Osvojio je srebrnu medalju u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, koje se održalo u austrijskom Schladmingu te je u ukupnom poretku Svjetskog kupa bio peti. Iza naše najbolje atletičarke, također je uspješna sezona. Naslov najbolje diskašice na svijetu osvojila je u Moskvi hicem od 67,99 metara, a zaredala je i svih sedam pobjeda u prošlogodišnjoj Dijamantnoj ligi.

Najbolje ekipe su rukometaši CO Zagreb i košarkašice ŽKK Novi Zagreb. Prošla sezona je bila uspješna za zagrebačke rukometaše, koji su osvojili Hrvatski kup, Prvenstvo Hrvatske i SEHA ligu. Nakon dugogodišnje dominacije košarkašica Gospića u domaćem prvenstvu, prošle su sezone košarkašice Novog Zagreba uspjele osvojiti Hrvatski kup Ružice Meglaj Rimac i Prvenstvo Hrvatske. Zoran Talić i Branimir Budetić su proglašeni najboljim sportašima s invaliditetom Grada Zagreba, kao i petorica igrača i trener Rukometnog kluba Silent. Sandra Paović, Rea Hraski, Marija Iveković-Meštović i Lana Skeledžija najuspješnije su sportašice s invaliditetom. Posebna priznanja su osvojili najuspješniji treneri Edis Elkasević, Nikola Bralić i Ante Kostelić.

Zagrebački sportski savez (ZSS) dodjelio je godišnju nagradu veslačima Martinu i Valentu Sinkoviću i Damiru Martinu, koji su postali svjetski prvaci u četvercu na pariće zajedno s Osječaninom Damirom Šainom. Nagrada je uručena Antonu i Josipu Glasnoviću iz Streljačkog društva G.A.J.  za osvojene medalje na Europskom prvenstvu u gađanju letećih meta i na Svjetskom prvenstvu te kuglačicama Zagreb-Zabokyja, koje su bile četvrte na Svjetskom kupu. Vojislav Bjegović (rukomet za gluhe), Kuglački športski klub Grmoščica, Mladen Mihovilović (veslanje), Dragan Milanović (profesor s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu) i Tihomir Sertić (streljaštvo) dobitnici su trofeja ZSS-a za životno djelo. U ovoj su godini zagrebački sportaši ukupno su osvojili 296 medalja u 36 sportova. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni