Kosor: Pronalaženje rješenja za Jakuševac je neodgodivo

Kosor: Pronalaženje rješenja za Jakuševac je neodgodivo

Predsjednik Odbora za zaštitu okoliša Andrija Mikulić najavio je tematsku sjednicu koja će se baviti upravo analizom postojećeg stanja i prijedlozima kako što prije i što bolje riješiti ne samo odlagalište otpada u gradu već kompletnu problematika reciklaže

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, većina gradskih zastupnika i predsjednika Vijeća gradskih četvrti posjetila je danas Odlagalište smeća Prudinec u Jakuševcu kako bi se upoznali s problematikom gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu.

„O ovom problemu zastupnici Gradske skupštine ne bi trebali samo čitati već se na terenu uvjeriti o pravom stanju stvari. Vrijeme je da se problem odlagališta riješi u ovom mandatu.“, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Zastupnike je kroz kompleks vodio Zlatko Milanović, voditelj ZGOS-a, podružnice Zagrebačkog holdinga. Osnovna zadaća podružnice ZGOS je vođenje pogona i sanacije zagrebačkog odlagališta neopasnog otpada Prudinec u Jakuševcu, reciklaža otpada, odlaganje komunalnog i drugog otpada, a sva ta postrojenja obišli su predstavnici Gradske skupštine i mjesne samouprave.

„Drago mi je da su svi predsjednici klubova zastupnika Gradske skupštine prihvatili moj poziv, što se većina zastupnika i predsjednika VGČ odazvala, ali je ipak najvažnije da su svi suglasni da ovakvo stanje nije prihvatljivo, a pronalaženje rješenja je neodgodivo.“, nakon obilaska zaključio je Darinko Kosor.

Predsjednik Odbora za zaštitu okoliša Andrija Mikulić najavio je tematsku sjednicu koja će se baviti upravo analizom postojećeg stanja i prijedlozima kako što prije i što bolje riješiti ne samo odlagalište otpada u gradu već kompletnu problematika reciklaže, odlaganja i što optimalnijeg iskorištavanja otpada. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni