Kosor primio Veleposlanika Ukrajine

Kosor primio Veleposlanika Ukrajine

Kosor je istaknuo značaj suradnje Ukrajine i Hrvatske, ali ponajprije Kijeva i Zagreba: „Grad Zagreb je zainteresiran za sve oblike suradnje, ali gospodarski aspekt je ipak prioritet. Svaka investicija je dobrodošla“

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor primio je Veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj NJ.E. Aleksandra Levčenka. Na održanom sastanku, raspravljalo se o aktualnoj situaciji u Ukrajini u povodu jučer održanog referenduma na Krimu.

Veleposlanik Ukrajine upozorio je na ozbiljnost trenutne situacije u njegovoj zemlji, a koja ugrožava sigurnost cijele Europe, naglašavajući da Krim nije tako daleko od Hrvatske. Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba izrazio je svoju zabrinutost zbog događaja u Ukrajini, te dao podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Kosor je istaknuo značaj suradnje Ukrajine i Hrvatske, ali ponajprije Kijeva i Zagreba: „Grad Zagreb je zainteresiran za sve oblike suradnje, ali gospodarski aspekt je ipak prioritet. Svaka investicija je dobrodošla. Stoga bi bilo dobro da mi protokolarnim susretima stvorimo podlogu i budemo poveznica gospodarskim delegacijama oba grada i država“.

Veleposlanik Ukrajine je naglasio nekoliko tema koje smatra izuzetno važnima: „ Ponajprije je potrebno direktno zračno povezivanje Kijeva i Zagreba. Naime, nedostatak izravnih avionskih linija velika je prepreka gospodarskoj razmjeni i suradnji. Na drugom mjestu je vizni režim koji Hrvatska kao članica EU mora provoditi, ali tu Hrvatska radi sve moguće da u okvirima zakona i propisa Europske unije maksimalno pojednostavi proces izdavanja viza za Ukrajince. Ipak i dalje sam mišljenja da gospodarska suradnja ova dva glavna grada ima nevjerojatan potencijal. I to ne samo u razmjeni roba već u zajedničkim projektima. Svaki grad ima svoje komparativne prednosti koje udruživanjem donose nove mogućnosti“, zaključio je Levčenko. (zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni