Kosor piše ministru Hajdašu Dončiću

Kosor piše ministru Hajdašu Dončiću

„Polazim u dobroj vjeri da, neovisno što ste ministar prometa i infrastrukture, niste u svom profesionalnom ili privatnom životu imali puno dodira s građevinskim radovima“, navodi Kosor u pismu i dodaje: „Da ste imali, znali  biste  da se na lokaciji novog terminala Zračne luke Zagreb već tri mjeseca događa samo tzv. priprema gradilišta“

Predsjednik zagrebačke Gradske Skupštine Darinko Kosor danas je uputio otvoreno pismo ministru pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniši Hajdašu Dončliću, u kojem ga poziva da već sutra posjeti gradilište u sklopu Zračne luke Zagreb na kojem, ustvrdio je, još nisu otpočeli najavljeni radovi.

„Ako me pozovete rado ću se sa Vama fotografirati pored izvedenog iskopa i izgrađenih temelja novog terminala“, poručio je Kosor.

„Polazim u dobroj vjeri da, neovisno što ste ministar prometa i infrastrukture, niste u svom profesionalnom ili privatnom životu imali puno dodira s građevinskim radovima“, navodi Kosor u pismu i dodaje: „Da ste imali, znali  biste  da se na lokaciji novog terminala Zračne luke Zagreb već tri mjeseca događa samo tzv. priprema gradilišta (postavljanje zaštitne ograde, kontejnera, rušenje drveća, ravnanje zemljišta!)“.

Kosor ukazuje da s obzirom da tzv. građevinski radovi traju već tri mjeseca nije jasno gdje je veliki iskop promjera novog terminala dubine cca 10 metara, prepun betonskih temelja iz kojih vire željezne armature. Takvo što bi značilo da se sve ove mjesece nešto ozbiljno radilo, no to nije tako, ustvrdio je predsjednik Gradske skupštine i poručio ministru Hajdašu Dončiću da se u to može i osobno uvjeriti ako  posjeti gradilište.

„Neka se zna da nismo banana država!“

Usporedbe radi, Kosor navodi kako su u istom vremenskom periodu i pod istim vremenskim uvjetima radovi na trgovačkom centru IKEA u Rugvici doveli su ne samo do iskopa i temelja, već i do izgradnje cjelokupne betonske konstrukcije sve do krovišta.

„Sličan igrokaz na gradilištu, očito i prema vašem saznanju, odigran je i u 12. mjesecu za potrebe medija (postoje arhivske snimke), a jučer je samo dobro ponovljen“, ustvrdio je Kosor u pismu.

Najavio je da će i dalje pratiti rad koncesionara Zračne luke Zagreb, jer je to njegova obaveza prema građanima Grada Zagreba. „Stalo mi je da svi investitori budu dobro došli u Hrvatsku, ali da se jasno zna da nismo banana država, dodaje.

„Povećanje naknada od 100 % isključivo na trošak putnika i isplate bonusa (koje ste naglo povukli u ponedjeljak popodne na sjednici Skupštine društva!!!) za hrvatske direktore od naše ostvarene dobiti iz prethodnog razdoblja posebna je priča“, ustvrdio je Kosor.

Na kraju je pozvao ministra Hajdaša Dončića da već sutra posjeti gradilište, poručivši da će mu se rado s njim fotografirati pored „izvedenog iskopa i izgrađenih temelja“ novog terminala. (zg-magazin)