Kosor: Ovo je prvi put da je na izmjenama GUP-a angažirana struka

Kosor: Ovo je prvi put da je na izmjenama GUP-a angažirana struka

Nakon četiri godine na Dnevnom redu će se naći Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnoga urbanističkog plana Grada Zagreba. Imali smo dovoljno vremena da ovu točku pripremimo kako treba. Ovo je prvi put da je za taj posao angažirana struka

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor je održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio Odluku o izradi izmjena i dopuna Generalnoga urbanističkoga  plana grada Zagreba i Generalnoga urbanističkoga plana Sesveta, te rad Stručne skupine sastavljene od predstavnika Društva arhitekata Zagreb i gradskih zastupnika.

„Nakon četiri godine na Dnevnom redu će se naći Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnoga urbanističkog plana Grada Zagreba. Imali smo dovoljno vremena da ovu točku pripremimo kako treba. Ovo je prvi put da je za taj posao angažirana struka: Stručna skupina sastavljena od predstavnika Društva arhitekata Zagreb i gradskih zastupnika dala je čitav niz amandmana, Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba dao je svoje mišljenje, a posebno naglašavam da smo dobili i podršku, mišljenje i upute o proceduri izrade od Ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja Anke Mrak-Taritaš. Ovo je najbolje pripremljen Prijedlog odluke stoga očekujem podršku i većine i oporbe te se nadam da će ova Odluka biti donesena jednoglasno. Ujedno se zahvaljujem članovima Radne skupine na čelu sa Sunčanom Rupnik Blažeković, predsjednicom Odbora za prostorno uređenje i predsjednicom Radne skupine za praćenje izrade izmjena i dopuna Generalnoga urbanističkoga  plana grada Zagreba i Generalnoga urbanističkoga plana Sesveta.“, rekao je predsjednik Gradske skupštine.

Predsjednica Radne skupine zahvalila se Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i Zavodu za prostorno uređenje Grada Zagreba na suradnji: „Pred zastupnike možemo izaći mirne duše s ovakvim prijedlogom.“ Ujedno se zahvalila i predsjedniku Gradske skupštine na inicijativi za formiranjem Radne skupine.

Na konferenciji su sudjelovali i Teo Budanko, predsjednik Društva arhitekata Zagreb, član Radne skupine i Tihomir Jukić, član Društva arhitekata Zagreb, član Radne skupine. (zg-mag)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni