Kosor ne isključuje mogućnost prijevremenih izbora

Kosor ne isključuje mogućnost prijevremenih izbora

»Svatko je nevin, dok mu se ne dokaže da je kriv«, poručio je Darinko Kosor, koji je iskazao svoju osobnu podršku zamjenici gradonačelnice Sandri Švaljek. Ona će, kako je rekao, imati tešku zadaću da kao opunomoćenica obavlja gradonačelničku funkciju, ali i kao članica Skupštine Zagrebačkog holdinga osigura njegov učinkoviti rad

Zbog mnogobrojnih zahtjeva novinara da komentira slučaj uhićenja zagrebačkog gradonačelnika, kao i nekih čelnika Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga, predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor danas je, u Staroj gradskoj vijećnici, sazvao konferenciju za novinare na kojoj je poručio kako ne može komentirati konkretan slučaj jer o njemu nema nikakvih službenih informacija. No poručio je da će Gradska skupština normalno funkcionirati kao i do sada te će slijedeća sjednica Skupštine biti održana 30. listopada kao što je i bilo predviđeno, i to sa svim predloženim točkama dnevnog reda.

Na novinarski upit jesu li sada mogući prijevremeni izbori u Zagrebu, odgovorio je kako je u politici sve moguće, pa stoga nije isključio ni takvu mogućnost. No dokle god postoji većina u Gradskoj skupštini, dodao je, ona će nastaviti sa svojim radom. »A hoće li ta većina postojati i za 20-ak dana, to ćemo tek vidjeti. Tek u tom slučaju ići će se na prijevremene izbore, a o izborima za gradonačelnika pak ne odlučuje Gradska skupština već druga tijela, a moguće je da budu raspisani izbori samo za gradonačelnika Zagreba«, navodi Kosor, koji tvrdi kako niti jedan gradski zastupnik iz nastale situacije neće raditi »politički događaj«. »Građanima je najvažnije da sve u njihovom gradu funkcionira i da komunalna poduzeća nastave raditi svoj posao«, smatra Kosor.

Govoreći o uhićenjima, Kosor je rekao kako državna tijela obavljaju svoj posao te će se u idućih 24 sata pojaviti više informacija o temi.

Na novinarsko pitanje smatra li da gradonačelnik Milan Bandić nakon svega treba pondnijeti ostavku, Darinko Kosor odgovara kako to pitanje treba uputiti njegovom odvjetniku. »Svatko je nevin, dok mu se ne dokaže da je kriv«, odvraća Kosor. On je iskazao svoju osobnu podršku zamjenici gradonačelnice Sandri Švaljek, koja će, kako je rekao, imati tešku zadaću da kao opunomoćenica obavlja gradonačelničku funkciju, ali i kao članica Skupštine Zagrebačkog holdinga osigura njegov učinkoviti rad. Ipak, ocijenio je kako je riječ o dovoljno kompetentnoj osobi koja je dorasla i takvom zadatku. Istaknuo je kako je Sandra Švaljek osoba koja su birači izravno izabrali na lokalnim izborima, odnosno da ona nije politički postavljena, pa stoga ima kredibilitet, a prema njegovoj procjeni i sposobnost da dok se situacija ne razriješi učinkovito vodi Gradsku upravu i osigura funkcioniranje Zagrebačkog holdinga.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni