Kosor najavio mogućnost ukidanja Nagrade Zagrepčanka godine

Kosor najavio mogućnost ukidanja Nagrade Zagrepčanka godine

Odbor za javna priznanja Gradske skupštine danas je usvojio izmjene i dopune Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba te će ih proslijediti na usvajanje Skupštini koja će prvu sjednicu u ovoj godini održati 6. veljače. Razlog izmjena je taj što se na natječaje za dodjelu Zagrepčana godine do sada nije prijavljivao dovoljan broj kandidatkinja te se od ustanovljenja nagrade (2007. godine) natječaj nekoliko puta ponavljao. Nagrada je, kako je rečeno na sjednici Odbora, trenutačno neprepoznatljiva i nedovoljno atraktivna pa će se pokušati doprinijeti na njezinom afirmiranju.

To mora ili postati ozbiljna nagrada ili ćemo ju ukinuti“, poručio je predsjedavajući Darinko Kosor

„Samo oglašavanje u novinama ne donosi rješenje. Treba iskomunicirati udrugama građana zašto je dobro prijaviti se na natječaj. To mora ili postati ozbiljna nagrada ili ćemo ju ukinuti“, poručio je predsjedavajući Darinko Kosor, dodajući kako je ovakva situacija najgore rješenje te da su izmjene Odluke prvi korak za izlazak iz „sive zone“.

Uz raspisivanje natječaja u novinama, predloženim izmjenama Odluke, predviđeno je da se upute i pozivi udrugama da dostave prijedloge svojih kandidatkinja za dodjelu Nagrade. Na sjednici je rečeno kako treba više poraditi na predstavljanju Nagrade u medijima. (B. J. )

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni