Kosor: Izmjenama GUP-a u Sesvetama se oslobađa novi investicijski ciklus

Kosor: Izmjenama GUP-a u Sesvetama se oslobađa novi investicijski ciklus

Nakon 20 do 30 godina čekanja stotine vlasnika privatnih parcela napokon moći s njima raspolagati, što do sad nisu mogli

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor na današnjoj je konferenciji za novinare ukazao kako je usvajanje prve točke dnevnog reda Skupštine – Konačni prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Generalnoga urbanističkog plana Sesveta – od velikog značaja za mnogobrojne zagrebačke obitelji. »Ponekad se u šumi točaka dnevnog reda izgube one koje su od značaja za građane, a ovom ćemo nakon pet godina odgode donošenja GUP-a riješiti mnoga pitanja i osloboditi cijeli niz investicijskih aktivnosti koje su poduzetnici čekali na lokaciji Sesveta, naselja koje broji gotovo 80.000 stanovnika, kao i pitanje nelegaliziranih objekata«, istaknuo je Kosor na konferenciji za novinare koju je u Gradskoj skupštini sazvao klub gradskih zastupnika HSLS-a i HSS-a.

Objasnio je kako će se sada nakon 20 do 30 godina čekanja stotine vlasnika privatnih parcela napokon moći s njima raspolagati, što do sad nisu mogli, a prijedlog su podržali i klubovi gradskih zastupnika HDZ-a, HSP-AS-a, BUZ-a te klub liste Milana Bandića.

Prema Kosorovim riječima Gradsksa uprava bi slijedom prijedloga trebala do 31. prosinca 2016. od privatnih vlasnika u cijelosti otkupiti parcele koje je predvidjela za gradnju škola, vrtića ili drugu javnu namjenu ili ih vratiti vlasnicima kako bi oni mogli koristiti. »To je puno važnija stvar od raznih prepucavanja na sjednicama Gradske skupštine«, ocijenio je Kosor.

Predsjednik Kluba HSLS-a i HSS-a Nenad Matić pojasnio je kako je Grad rezervirao lokacije na kojima ništa nije gradio pa se događalo da se npr. škola gradi petstotinjak metara dalje od tih parcela. Dodao je kako Grad mora na svojim lokacijama čuvati zelene površine, a građanima omogućiti da svoje parcele korite za poslovne svrhe ili gradnju obiteljskih kuća.

Zatražen da prokomentira prijedlog o proglašenju general-pukovnika u mirovini Ante Gotovine počasnim građaninom Grada Zagreba, Darinko Kosor je odgovorio kako mu je žao da se to događa u predizborno vrijeme. »Smatram da je s prijedlogom trebalo ići odmah oidući dan nakon što je sud donio oslobađajuću presudu. Ovo nije najbolji način za generala Gotovinu, ali nikada nije kasno«, kaže. (B. Ja.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni