Kosor izbacio Polovanca iz HSLS-ova skupštinskog kluba

Kosor izbacio Polovanca iz HSLS-ova skupštinskog kluba

Dojučerašnji HSLS-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Miroslav Polovanec novinarima je objasnio zašto je podržao proračun koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić, iako formalno pripada oporbi te je tvrdio da ga neće podržati.

Nakon jučerašnjeg izglasavanja proračuna Polovanec je brzo napustio Skupštinu, no novinari su ga ipak uspjeli upitati zašto se kao član oporbe na to odlučio, prenosi tportal.

»Ja sam to odlučio već davno. Ne znam jeste li primijetili, ali ja sam jedan od rijetkih Zagrepčanaca koji ne dam da mi diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka«, izjavio je Polovanec.

Upitan što misli pod tim da neka prezimena nisu zagrebačka, dodao je: »Sigurno neću stati pod palicu da mi naređuje Hasanbegović«.

No čini se da je glasovanje za proračun bilo i posljednje što je Polovanec napravio kao član HSLS-a, budući da je predsjednik stranke Darinko Kosor najavio da će biti izbačen iz stranke.

Kosor je istaknuo da je HSLS glasao prema odluci stranke, odnosno protiv proračuna, ali da svaki zastupnik ima svoj osobni mandat. »Svi koji su glasali za proračun više nisu članovi našeg kluba«, rekao je Kosor novinarima.

Spomenimo i da Miroslav Polovanec na Facebook profilu kao svoje obrazovanje navodi Građevinski fakultet – Zagreb, dok je na službenoj mrežnoj stranici Gradske skupštine navedeno da ima završenu srednju stručnu spremu te je građevinski tehničar visokogradnje: http://www.skupstina.zagreb.hr/default.aspx?id=591.

Miroslav Polovanec, Facebook (snimka zaslona)

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni