Kosor: Ideju o Trgu Republike Hrvatske je Budiša predložio još prije 20 godina

Kosor: Ideju o Trgu Republike Hrvatske je Budiša predložio još prije 20 godina

Uoči sjednice Gradske skupštine koja se prvotno trebala održati u 10 sati, ali je odgođena za 13 sati, čelnik HSLS-a Darinko Kosor prokomentirao je novinarima da i prošla sjednica i današnja odgoda govore kako nema sreće u koaliciji Milana Bandića i Zlatka Hasanbegovića. »Možda u 13 sati i dođe do formalne većine, samo je pitanje koliko će ona trajati. To je drveno željezo, to su potpuno dijametralni politički stavovi. Nemoguće je imati većinu. Ona tehnički može biti postignuta za par sati, ali to je na štetu svih građana grada Zagreba«, rekao je.

Novinari su ga pitali o stavu njegove stranke oko promjene naziva Trga maršala Tita, što je bio preduvjet za koaliciju između Stranke rada i solidarnosti i NZH-a, na što im je odgovorio kako to nije tema današnje sjednice. Kada pak na dnevni red dođe glasanje o promjeni imena Trga maršala Tita, HSLS će biti uz većinu. »Ako većina ima 26 ruku, onda će i tri naše ruke biti za, ako nemaju te ruke, nećemo u tome sudjelovati i napustit ćemo dvoranu. Sigurno nećemo biti potpora za tu promjenu većini u Skupštini«, poručio je Kosor.

Naglasio je kako prijedlog da taj trg ponese ime Trg Republike Hrvatske nije ideja Milana Bandića kako on to sada predstavlja, već da je to Dražen Budiša predložio još prije 20 godina.

Branko Lustig s Bandićeve liste stavio je svoj mandat u mirovanje, a umjesto njega zastupničku dužnost obnašat će dr.sc. Vjekoslav Jelić, koji je i u prošlom sazivu bio gradski zastupnik. Ovom promjenom Milan Bandić ima 26 ruku za promjenu Trga maršala Tita.

»Nisam želio potpisati sporazum za promjenu imena Trga maršala Tita, a još u subotu sam stavio svoj mandat u mirovanje«, rekao je Lustig. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni