Kosor: „Ciboni više nisu potrebni predsjednici političari“

Kosor: „Ciboni više nisu potrebni predsjednici političari“

„Predsjednik Cibone bi trebao biti predstavnik privatnih investitora, koji će u klub uložiti svoj novac. Grad Zagreb i Gradska skupština moraju naći rješenje za spas Cibone“, poručio je Kosor

Prijepori oko vođenja Košarkaškog kluba Cibona ne prestaju niti nakon posljednje sjednice Gradske skupštine. Upravo je na toj sjednici još uvijek aktualni predsjednik ovog kluba Ivica Lovrić, najavio svoju ostavku, a zastupnici i javnost su dobili informaciju kako je dug ovoga kluba porastao na 100 milijuna kuna.

Samo nekoliko dana poslije sjednice Skupštine Lovrić je obznanio putem medija kako će novi predsjednik kluba biti Darinko Kosor, aktualni predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Kosor je ovu najavu Lovrića odlučno demantirao, poručivši kako Ciboni više nisu potrebni predsjednici političari. „Predsjednik Cibone bi trebao biti predstavnik privatnih investitora, koji će u klub uložiti svoj novac. Grad Zagreb i Gradska skupština moraju naći rješenje za spas Cibone“, poručio je Kosor.

On je u razgovoru za Večernji list predložio sanacijski plan za spas Cibone, prema kojem bi se igrači trebali odreći dijela duga, dok bi za isplatu drugog dijela duga garancije dao Grad Zagreb trogodišnjom isplatom po pet milijuna kuna Ciboni. Istaknuo je kako je razgovarao s nekim poduzetnicima, koji su pokazali interes za ulaganje u Cibonu. U njegovom planu Cibona bi se u budućnosti trebala okrenuti radu s domaćim mladim igračima, a potpisivanje skupih ugovora sa stranim igračima trebalo bi biti dio prošlosti.

„Ipak treba naglasiti da nema spasa Ciboni ako gradonačelnik i Gradska skupština Grada Zagreba ne podrže taj plan, prvenstveno ako ga ne podrži gradonačelnik. Za koordinaciju realizacije plana, te za dovođenje privatnih investitora spreman sam se i osobno angažirati, naravno u suradnji s gradonačelnikom“, zaključio je Kosor.

Podsjetimo na konferenciji za medije koju je organizirao tijekom posljednje sjednice Gradske skupštine, Kosor je od Državnog odvjetništva zatražio da ispita poslovanje Košarkaškog kluba Cibona u posljednjih 10 godina. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni