Košarkaški turnir za građane

Košarkaški turnir za građane

U sklopu Europskog tjedna sporta na košarkaškim terenima RSC-a Jarun u utorak, 29. rujna s početkom u 11 sati bit će održan košarkaški turnir »Kako si?«. Na turnir su pozvani građani svih uzrasta, a posebno oni koji žele sudjelovati u aktivnom i zdravom životu, a time i inspirirati svoje bližnje na jednaku svakodnevicu.

Riječ je o jedinstvenom turniru koji stavlja naglasak na cjelokupnu dobrobit i blagostanje svakog pojedinca, a time i našega društva. Našu svakodnevicu, a uz nju i naše navike te razmišljanja, promijenila je pandemija koronavirusa. Ovaj je događaj stvoren kako bi osvijestio važnost čuvanja psihofizičkog zdravlja za svaku osobu, a pogotovo kod naših mladih. Na turniru će se održati sljedeće aktivnosti: košarkaški turnir 3×3, natjecanje u košarkaškim vještinama te natjecanje u tricama, a pobjednike natjecanja čekaju vrijedni trofeji i nagrade.

Turnir organiziraju Sportska udruga Filozofskog fakulteta, Udruga mladih i za mlade Forum za održivi razvoj Zeleni prozor te Udruga studenata psihologije kako si?, uz podršku Ministarstva turizma i sporta.

»Glavni cilj ovog događaja jest skrenuti pozornost šire javnosti na važnost održavanja fizičke aktivnosti kako bismo u nadolazećim mjesecima i mentalno bili u stanju podnijeti izazove ove izvanredne situacije kojoj se ne nazire skori kraj. Turnir se održava u čast i na spomen Emila Šćukaneca koji je bio član naše košarkaške sekcije, student Filozofskog fakulteta i dragi prijatelj mnogih današnjih sudionika«, izjavio je predsjednik SUFF-a, Tomislav Bunjevac.

Osim sportskih aktivnosti, udruga kako si? održat će edukativnu radionicu o brizi za mentalno zdravlje kako bismo lakše živjeli u ovim izazovnim vremenima.

 »Pokraj svih ekonomskih, zdravstvenih i drugih problema s kojima se suočavamo tijekom pandemije koronavirusa, zaboravili smo na mentalno zdravlje svih građana, a posebice mladih. Mentalno zdravlje mora postati tema o kojoj se ne bojimo svakodnevno pričati, a jednako tako svi mi imamo odgovornost osvrnuti se oko sebe i pomoći osobama koje se bore s teškim situacijama i mislima«, poručila je Kaja Pavlinić, predsjednica udruge mladih i za mlade Forum za održivi razvoj Zeleni prozor.

Prijave za sve aktivnosti i dodatne informacije mogu se dobiti na kosarkaskiturnirkakosi@gmail.com te uživo na dan turnira (za sportska natjecanja od 10 do 11 sati, a za radionice tijekom trajanja turnira). Sudjelovanje u aktivnostima turnira je besplatno. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni