Košarkaške lopte za škole i fakultete s ciljem populariziranja EuroBasketa 2015.

Košarkaške lopte za škole i fakultete s ciljem populariziranja EuroBasketa 2015.

U interesu nam je da iskoristimo ovaj sportski događaj za nešto pozitivno, da se ofarbaju koševi, da se stave nove mrežice, da poklonimo nove lopte, odnosno da se popularizira košarka, izjavio je Bandić

Kako bi popularizirali košarku, ali i sport općenito gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić početkom će rujna pokloniti nove EuroBasket 2015 lopte svim zagrebačkim školama i fakultetima.

„EuroBasket je jedinstvena prilika da se košarka vrati na velika vrata, a suradnjom Grada Zagreba i Hrvatskog košarkaškog saveza napravit će se sve da tako i bude“, izjavio je jučer gradonačelnik tijekom posjete HKS-u u povodu EuroBasketa 2015 koji nas očekuje od 5. do 10. rujna 2015. u Zagrebu.

U 165 osnovnih i srednjih škola, ali i svim fakultetima Zagreba podijelit će se set lopti i mrežica za koševe. „U interesu nam je da iskoristimo ovaj sportski događaj za nešto pozitivno, da se ofarbaju koševi, da se stave nove mrežice, da poklonimo nove lopte, odnosno da se popularizira košarka“, dodao je Bandić.

„Velika je stvar što nas Grad Zagreb sto posto podržava u svemu i mislim da će to biti jedna od ključnih stvari za održavanje EuroBasketa 2015 u Zagrebu i da ćemo to odraditi na najbolji mogući način“, objasnio je predsjednik HKS-a Danko Radić.

Gradonačelnik je izrazio želju da košarka u Hrvatskoj postane ono što je bila prije 20 godina te dodao kako „košarka nije zamrla, ona je itekako živa bez obzira što je bilo određenih poteškoća, dokaz tome je i to da smo se plasirali na EuroBasket 2015“. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni