Košarkašice Medveščaka postale prvakinje Hrvatske

Košarkašice Medveščaka postale prvakinje Hrvatske

U trećoj četvrtini košarkašice Medveščaka još više podižu tempo igre i u jednom trenutku vode s 18 koševa prednosti. No, vrlo su se brzo košarkašice Novog Zagreba vratile u igru i smanjile razliku na dostižnih 10 koševa. Na početku posljednje minute rezultat je bio 65:59, a prednost košarkašice Medveščaka više nisu ispuštale.

Po prvi puta u povijesti košarkašice Medveščaka postale su seniorske prvakinje Hrvatske. U četvrtoj utakmici protiv ŽKK Novi Zagreb, koja se u nedjelju 11.svibnja igrala na njihovom domaćem terenu u dvorani Pešćenica, stigle su do ukupno treće pobjede u doigravanju za prvakinje Hrvatske. Rezultat je bio 69:61.

Gostujući trener Vladimir Ivanković odmah je na početku utakmice od svojih igračica tražio da igraju presing, a to se pokazalo kao dobar potez jer je rezultat na kraju prve četvrtine bio 16:20 za Novi Zagreb. U drugoj su četvrtini igračice Medveščaka pokazale veću odlučnost u obrani i u napadu te su otišle na odmor sa 7 koševa prednosti.

U trećoj četvrtini košarkašice Medveščaka još više podižu tempo igre i u jednom trenutku vode s 18 koševa prednosti. No, vrlo su se brzo košarkašice Novog Zagreba vratile u igru i smanjile razliku na dostižnih 10 koševa. Na početku posljednje minute rezultat je bio 65:59, a prednost košarkašice Medveščaka više nisu ispuštale. Konačni rezultat bio je 69:61, a tada je krenulo slavlje na prepunim tribinama dvorane Pešćenica. Pjesma „Ajde Medo, ajde Medo, o,o,o“ orila se još dugo nakon završetka utakmice dvoranom zagrebačke Pešćenice. Najbolja u redovima Medveščaka je bila igračica Ivana Tikvić s 10 postignutih koševa, dok je Jelena Ivezić za Novi Zagreb postigla 11 koševa.

Po završetku utakmice medalje viceprvakinjama Hrvatske uručio je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Željko Drakšić, dok je medalje prvakinjama Hrvatske košarkašicama Medveščaka medalje i pehar u trajno vlasništvo uručila Branka Matković, članica Upravnog odbora HKS-a. Prijelazni pehar HKS-a kapetanici Petri Perić uručio je Ivica Lovrić, član Upravnog odbora HKS-a i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

(zg-magazin; Foto:zenska-kosarka.com)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni