Korejski veleposlanik očaran Zagrebom

Korejski veleposlanik očaran Zagrebom

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u četvrtak u nastupni posjet veleposlanika Republike Koreje Nj.E. Won Sup Parka koji je početkom lipnja predao vjerodajnice predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović.

Na susretu u gradonačelnikovu Bijelom salonu bilo je riječi o dugogodišnjoj suradnji dviju država. Visoki je gost napomenuo da je sljedeće godine 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između R. Hrvatske i R. Koreje. S obzirom na veliku popularnost Hrvatske i Zagreba u Seulu te činjenicu kako u glavnom gradu Hrvatske konstantno boravi veliki broj turista iz Koreje, predložio je da dva glavna grada u skorom razdoblju započnu intenzivniju suradnju koja bi kulminirala potpisivanjem Sporazuma o suradnji s čime se gradonačelnik Bandić složio.

Ističući zadovoljstvo što će naredne četiri godine sa svojom obitelji provesti u Zagrebu, veleposlanik je naglasio kako ga se posebno dojmila činjenica da je Zagreb ”siguran i po mjeri čovjeka”, a što je, naglasio je gradonačelnik, rezultat i sedamnaestogodišnjeg upravljanja gradom koji se može ponositi činjenicom da je u samom vrhu po multikonfesionalnosti, mulitkulturalnosti i multietničnosti.

Zagrebački gradonačelnik zaželio je veleposlaniku Koreje puno uspjeha u obnašanju nove dužnosti te da se u našem gradu, u kojem boravi zadnja dva mjeseca, osjeća kao u svom drugom domu. (zagreb.hr)