Kontroverzni Uber u Zagrebu, kako će reagirati domaći taksisti?

Kontroverzni Uber u Zagrebu, kako će reagirati domaći taksisti?

Start cijena im je 8 kuna, cijena vožnje im je 4 kune po kilometru ili 50 lipa po minuti za čekanje. Minimalno se plaća 10 kuna, a cijena otkazivanja naručenog vozila je 15 kuna

Kontroverzni Uber je u četvrtak u podne krenuo s radom u Zagrebu, a već prvog dana njihovu je aplikaciju preuzelo preko 13 tisuća građana.

„UberX u Zagrebu donosi cjenovno povoljne vožnje na dodir zaslona pametnog telefona. Potpuno su transparentne, s bezgotovinskim plaćanjima, i jednostavne za korištenje, a nema ni skrivenih troškova. Uz vašu podršku svakim danom ćemo poboljšavati uberX, a možete očekivati i još bolju uslugu“, poručuju iz Ubera.

Uber u Hrvatsku dolazi sa svojom uslugom UberX, što podrazumijeva povoljnije vožnje od standardnog Uber Blacka s kojim su dosad kretali na nova tržišta. Za razliku od kontroverznog UberPopa, vozači UberX-a su licencirani, te kako naglašavaju rade u skladu s hrvatskim zakonima.

Start cijena im je 8 kuna, cijena vožnje im je 4 kune po kilometru ili 50 lipa po minuti za čekanje. Minimalno se plaća 10 kuna, a cijena otkazivanja naručenog vozila je 15 kuna.

Uber je već dostupan u stotinama gradova širom svijeta, a teško je predvidjeti kako će taksi domaći taksisti reagirati na njihov dolazak.

Kako naglašavaju za portal Netokracija, Uber u Hrvatskoj ima tvrtku koja plaća hrvatske poreze. Njihov dolazak može se očekivati i u drugim gradovima Hrvatskoj i regiji, iako ih prvenstveno zasad zanima hrvatska obala, zbog turističke sezone. Uber, naime, želi doći u Dubrovnik, Split, Rijeku i druge priobalne gradove kako bi strani gosti koji su upoznati s uslugom imali na raspolaganju očekivana vozila. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni