Kontinentalni turizam – Hrvatsko zagorje

Kontinentalni turizam – Hrvatsko zagorje

Wellcone i Štruklijada ovaj vikend u Hrvatskom zagorju

Štruklijada i sajam Wellcone, atraktivne su manifestacije koje se u svibnju održavaju u Hrvatskom zagorju – najavljeno je na Trgu bana Jelačića na konferenciji za novinare: gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, direktor Zagorje internationala, organizator Sajma Goran Kunštek, voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko zagorske županije Ksenija Tomić i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

Sajam Wellcone je  prvi regionalni sajam kontinentalnog turizma koji će se održati u dvorani srednje škole u Krapini od 13. do 15. svibnja. Kroz tri dana predstavit će ponudu kontinentalne Hrvatske, uključujući različite skupine izlagača, hotela, restorane, turističke agencije, turističke zajednice gradova i županija, OPG-ove, seoske turizme, vinare, pčelare, toplice, adrenalinski turizam…Također, Sajam će pružiti i bogat popratni sadržaj – sudjelovanje na radionicama, panel rasprave, jednodnevne izlete, vožnje kočijom, kulturno-glazbeni program.

Osma po redu Štruklijada održat će se 14. svibnja u Vodenom parku Aqua Viva, a za titula najboljih štrukli nadmeću se 22 zagorska restorana, agroturizama, hotel, toplica i pekarnica. Kako se moglo čuti, Štruklijada se održava s ciljem promocije i zaštite tog tradicionalnog zagorskog jela kojem je Ministarstvo kulture RH dodijelilo status nematerijalnog kulturnog dobra.

Nakon predstavljanja događanja predviđena za nadolazeći vikend gradonačelnik Bandić i župan Kolar građanima su, kao najbolju pozivnicu, podijelili petstotinjak zagorskih štrukli.

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni