Konsolidirani dug Zagreba iznosi 8,2 milijarde kuna

Konsolidirani dug Zagreba iznosi 8,2 milijarde kuna

Tomašević je odgvoarajući oporbenjacima poručio kako je gradskim vlastima »dosta njihovog soljenja pameti«, nazvavši licemjernima njihove kritike zbog neplaćanja (naslijeđenih) dugova

Financijske analize pokazale su da konsolidirani dug Grada Zagreba iznosi 8,2 milijarde kuna, a dospjele obveze 860 milijuna kuna, rekao je na današnjoj sjednici Skupštine gradonačelnik Tomislav Tomašević. Ustvrdio je kako je to rezultat činjenice da je Zagreb trošio više novca nego što je imao.

Odgovarajući na pitanja oporbenih gradskih zastupnika Tomašević je pojasnio kako se dug odnosi samo na dugovanja financijskim institucijama i državi. Od ukupnog dugovanja najveći dio otpada na Zagrebački holding, odnosno 4,9 milijardi kuna. Dug Grada Zagreba iznosi 2,4 milijarde, a ZET-a 0,9 milijardi kuna. Tu su i dospjele neplaćene obveze Grada u iznosu od 860 milijuna kuna.

Te je podatke Tomašević nabrojao odgovarajući zastupnicima oporbe, istaknuvši da je gradskim vlastima »dosta njihovog soljenja pameti«, nazvavši apsolutno licemjernima njihove kritike zbog neplaćanja dugova, javlja N1.

SDP-ov gradski zastupnik Ivan Račan ustvrdio je kako je taj dug ostavština Milana Bandića, njegove stranke BM 365 i HDZ-a u Zagrebu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni