Konferencija “Tesla u medicini”

Konferencija “Tesla u medicini”

Drugog dana manifestacije Tesla & friends, predstavnici Udruge, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba položit će cvijeće na Teslin spomenik u Zagrebu, a nakon toga će se u HGK – Komori Zagreb održati konferencija »Tesla u medicini«

Ovogodišnjom manifestacijom Tesla & friends obilježit će se drugi nacionalni Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija i 159. obljetnica rođenja ovog našeg nacionalnog velikana koja se šestu godinu zaredom održava od 9. do 11. srpnja u organizaciji Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost.

Trodnevna manifestacija započet će 9. srpnja središnjim događanjem i već tradicionalnom svečanom večeri i dodjelom Godišnje Nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost u Hotelu Esplanade u Zagrebu, s početkom u 19.30 sati.

Drugog dana manifestacije 10. srpnja u 10.45 sati predstavnici Udruge, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba položit će cvijeće na Teslin spomenik u Zagrebu, a nakon polaganja cvijeća, u HGK – Komori Zagreb, s početkom u 12.30 sati održat će se konferencija Tesla u Zagrebu na temu Tesla u medicini.

Trećeg dana manifestacije 11. srpnja s početkom u 12 sati, u Tehničkom muzeju u Zagrebu koji će uskoro nositi ime Nikole Tesle, predavanje o ovom velikanu znanosti uz demonstracije održat će viši kustos muzeja Renato Filipin.

Tesla & friends 2015. održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Zagreba, Veleposlanstva Republike Češke u Hrvatskoj, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni